News
notix pixel id

Primele imagini cu tragicul accident din Capitală, acolo unde o mașină de Poliție a spulberat două fetițe. Video

Au apărut primele imagini cu momentul tragicului accident petrecut joi în nordul Capitalei, acolo unde o mașină de Poliție a spulberat două fetițe, una dintre ele decedând la scurt timp după impact.
13.01.2022 | 20:15
Primele imagini cu tragicul accident din Capitală, acolo unde o mașină de Poliție a spulberat două fetițe. Video
Imagini cu momentul accidentului din Capitală, cu mașina de Poliție care a lovit două fetițe, surprinse de camere. Sursa foto: captură digi24
ADVERTISEMENT

Joi, 13 ianuarie, în jurul orei 13:30, două fete au fost accidentate de o mașină a Poliției, în timp ce traversau strada, în Sectorul 1 al Capitalei.

Una dintre copile, în vârstă de 13 ani, a murit, iar cealaltă, în vârstă de 11 ani, a suferit răni grave și a fost transportată la spital.

Imagini cu momentul accidentului din Capitală, cu mașina de Poliție care a lovit două fetițe, surprinse de camere

La câteva ore după accident, în spațiul public au apărut imagini surprinse de camere video din zonă. Acestea arată că fetițele ar fi încercat să traverseze strada pe o trecere de pietoni, iar mașina Poliției avea viteză.

ADVERTISEMENT

De asemenea, filmarea mai indică faptul că polițistul aflat la volanul autospecialei nu a frânat, lucru care indică faptul că nu le-ar fi văzut pe cele două fete în momentul care traversau strada.


În urma impactului, una dintre fetițe, în vârstă de 13 ani, a murit, iar cealaltă, în vârstă de 11 ani, a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital.

ADVERTISEMENT

”Fetița este conștientă, este cooperantă, are o fractură de gambă. Va rămâne internată pentru tratamentul ortopedic și pentru supraveghere”, a declarat pentru Gândul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Poliția Capitalei a anunțat că autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune.

”Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1

ADVERTISEMENT

.Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor”, anunță Poliția Capitalei.

Premierul Nicolae Ciucă cere o anchetă rapidă în acest caz

Premierul Nicolae Ciucă îi cere ministrului de interne să se asigure că ancheta în acest caz va stabili rapid responsabilitatea în acest caz. ”Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

”Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.
Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate.

”I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, scrie șeful guvernului, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Șeful executivului spune că a vorbit cu ministrul sănătății și are încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri