Sport

Primele informații oficiale despre accidentarea gravă a Cristinei Neagu! Președintele FRH: “Va face un RMN! Suntem pregătiți pentru orice”

12.12.2018 | 22:56
Primele informatii oficiale despre accidentarea grava a Cristinei Neagu Presedintele FRH Va face un RMN Suntem pregatiti pentru orice

Era minutul 52 al partidei dintre România și Ungaria când toată sala a fost sfâșiată de urletul de durere al Cristinei Neagu. După un contact dur cu Szimonetta Planeta, vedetei noastre i-a “fugit” genunchiul. Pe bancă, fetele au început să plângă, iar jucătoarea a fost scoasă cu targa de pe parchet. FANATIK a obținut primele informații oficiale despre accidentarea gravă a Cristinei Neagu.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a vorbit despre situația celei mai bune handbaliste din lume, a îndemnat la calm și speranță și a anunțat când se va cunoaște verdictul final și perioada de refacere.

Primele informații oficiale despre accidentarea gravă a Cristinei Neagu! Președintele FRH: “Este puternică!”

Înfrângerea în fața maghiarelor la doar două goluri a trecut în plan secund. Din păcate pentru naționala României, Cristina Neagu s-a accidentat grav la genunchiul drept. A fost împinsă de unguroaica Planeta și a călcat strâmb, moment în care genunchiul i-a “fugit”.

Au urmat clipe de spaimă pentru tricolore. Neagu a urlat de durere și a fost scoasă cu targa din sală. Ar fi a treia accidentare de lungă durată pentru ea. Am încercat să luăm legătura cu președintele Alexandru Dedu la scurt timp după finalul dramatic al partidei cu Ungaria. Deși aflat încă sub impactul devastator al accidentării Cristinei, șeful federației a încercat să transmită un mesaj de încurajare pentru fetele noastre.

Cristina Neagu va efectua joi un RMN și abia apoi se va cunoaște cu exactitate gravitatea accidentării. Acum, noi facem tot posibilul să o ajutăm și să reducem inflamația, astfel încât ea să poată face acel RMN în condiții cât mai bune.

Alexandru Dedu conferință
Alexandru Dedu era îngrijorat în privința stării de sănătate a Cristinei Neagu, dar președintele FRH așteaptă verdictul oficial al medicilor înainte să tragă vreo concluzie

Am vorbit cu Cristina la telefon, puțin, pentru că am vrut să aflu de la ea un lucru exact. Cristina este profesionistă și, mai presus de orice, este puternică! Sunt lucruri care ni se pot întâmpla și peste care trebuie să trecem. La noi nu este cu crezutul, la noi este cu făcutul. Vom vedea exact ce accidentare are. Suntem pregătiți pentru orice”, a declarat Alexandru Dedu pentru FANATIK.

Cel mai negru scenariu: ruptură de ligamente!

Îngrijorarea din vocea președintelui FRH este îngrijorarea pe care o au toți românii. O sportivă de talia Cristinei Neagu nu ar fi părăsit un joc atât de important, dacă nu ar fi fost vorba despre o accidentare foarte gravă. Româncele au acuzat, după meci, jocul dur al unguroaicelor. Temerea cea mai mare a celor de la echipa națională de handbal feminin este aceea că Neagu ar putea avea o ruptură de ligamente și de menisc!

Cristina Neagu accidentare cu Ungaria durere
Cristina Neagu și-a dat seama pe loc că este o accidentare gravă. Cel mai negru scenariu o scoate din circuit minimum 6 luni

Acesta este scenariul horror, care ar scoate-o pe cea mai bună jucătoare din lume din circuit cel puțin 5-6 luni. Astfel, ea nu ar mai putea evolua în acest sezon nici pentru echipa de club, CSM București, care spera ca în acest an, cu Cristina Neagu la conducere, să câștige din nou trofeul Ligii Campionilor. Accidentarea gravă a Cristinei ar putea fi suplinită de antrenorul Ambros Martin prin chemarea de urgență la lot a Biancăi Bazaliu.