News

Primele mărturii din terapia Spitalului Militar ROL 2. “Simptomele au evoluat nu în ore, ci în minute, în secunde”. Video

01.05.2020 | 11:23
Primele marturii din terapia Spitalului Militar ROL 2 Simptomele au evoluat nu in ore ci in minute in secunde Video
Primele mărturii din terapia Spitalului Militar ROL 2. "Simptomele au evoluat nu în ore, ci în minute, în secunde". Sursa foto: Captură video
ADVERTISEMENT

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila” a publicat primele imagini video cu mărturiile bolnavilor COVID-19 și cele ale personalului medical.

Primele imagini din terapia Spitalului Militar ROL 2

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila” a publicat primele imagini video din secția ATI a Campusului medical militar ROL 2.

ADVERTISEMENT

Aici sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus, iar în imaginile video vedem o pacientă care povestește despre stările prin care a trecut, în timp ce personalul medical explică starea pacientei și modul în care aceasta este monitorizată.

“Astăzi, cu permisiunea medicilor curanți și a pacientei, am aflat ceea ce trăiește un pacient diagnosticat cu COVID 19, internat în secția ATI a Campusului medical militar ROL 2.

ADVERTISEMENT

În această primă parte a materialului, alături de noi au fost colonel medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI, coordonatorul nucleului 1, locotenent-colonel medic dr. Adrian Tuță, medic specialist ATI și asistent medical Florentina Ciobanu”, este mesajul postat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila”.

Mărturiile unei paciente cu coronavirus

De la agonie la sperață. Primele imagini și mărturii din terapia Spitalului Militar ROL 2

De la agonie la sperață. Primele imagini și mărturii din terapia Spitalului Militar ROL 2Astăzi, cu permisiunea medicilor curanți și a pacientei, am aflat ceea ce trăiește un pacient diagnosticat cu COVID 19, internat în secția ATI a Campusului medical militar ROL 2.În această primă parte a materialului, alături de noi au fost colonel medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI, coordonatorul nucleului 1, locotenent-colonel medic dr. Adrian Tuță, medic specialist ATI și asistent medical Florentina Ciobanu.Material realizat de col. Oana Ciobanu și Daniel Iancu

Posted by Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila" on Thursday, April 30, 2020

În imagini, o pacientă internată cu COVID-19 vorbește despre experiența cu boala, cât de repede au evoluat simptomele în cazul ei și cât de norocoasă a fost că a intrat pe mâna specialiștilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila”.

ADVERTISEMENT

“Din momentul în care am ajuns aici m-am simțit foarte bine. Simptomele au evoluat nu în ore, ci în minute, în secunde și am început să mă simt din ce în ce mai bine, iar astăzi am putut să mă duc până la toaletă, să mă întorc înapoi, să mă ridic singură pe margina patului.

Evoluția a fost extraordinar de bună, am venit cu moralul la pământ, iar acești oameni au fost toată noaptea alături de mine, întrebându-mă, încurajându-mă, ridicându-mi moralul pentru a-mi fi bine și pentru a reuși împreună să trec peste această boală, care este foarte grea”, povestește pacienta.

ADVERTISEMENT

Femeia spune că, după ce a trăit pe propria piele lupta cu noul coronavirus, îi sfătuiește și pe ceilalți români să aibă foarte mare grijă atunci când ies din casă.

“Aș dori ca oamenii să fie foarte atenți în a se proteja, a se feri, a avea grijă, a crede ceea ce se spune, pentru că este adevărat. La unele persoane se manifestă mai rău, cum s-a manifestat la mine, la alte persoane se manifestă puțin mai blând.

Eu am fost puțin mai norocoasă că am ajuns aici, toate lucrurile se îndreaptă spre bine. Îi mulțumesc acestei minunate echipe, domnului doctor, că m-a adus aici și m-a ajutat.

Toată lumea imi zicea la telefon <Nu ceda!>, iar eu nu am cedat niciodată, dar am simțit că nu vine niciun semn, am zis că vreau ceva, pentru că am simțit că nu mai am putere, am simțit că nu mai pot”, a mai povestit pacienta internată la Spitalul Militar ROL 2.

Colonelul medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI, a vorbit despre diagnosticul cu care pacienta a venit la secția de terapie intensivă a Campusului medical militar ROL 2.

“Doamna a fost adusă cu o formă moderată severă, aș spune mai degrabă severă, cu o pmneumonie SARS CoV-2, cu potențial de agravare. Este în a 15-a zi de evoluție a bolii”, explică specialistul.

Locotenent-colonel medic dr. Adrian Tuță, medic specialist ATI, spune că bolnavii internați aici sunt monitorizați în permanență, pentru a avea o situație în timp real asupra evoluției afecțiunilor cauzate de noul coronavirus.

“Pentru funcțiile vitale, noi avem în permanență asistență pentru zona roșie care verifică aceste funcții, toate semnele vitale le vedem pe stația centrală. Avem informații în fiecare secundă despre pacient, iar la aproximativ două-trei ore se fac vizite”, a explicat medicul în videoclipul postat pe Facebook.

ADVERTISEMENT