Sport

Primele măsuri luate de Federaţia de Rugby împotriva coronavirusului! Jucătorii naţionalei României vor primi măşti

27.02.2020 | 17:33
Primele masuri luate de Federatia de Rugby impotriva coronavirusului Jucatorii nationalei Romaniei vor primi masti
ADVERTISEMENT

Coronavirus face ravagii în toată lumea, iar Federația României de Rugby a luat primele măsuri pentru ca jucătorii să fie în siguranță.

Măsurile luate de Federația de Rugby împotriva coronavirusului

Jucătorii lotului național de rugby vor primi măști și soluții dezinfectante în cantonamente, acestea fiind primele măsuri luate de Federația Română de Rugby pentru combaterea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

„Ţinând cont de ultimele evoluţii privind răspândirea Coronavirusului COVID-19, Federaţia Română de Rugby ia toate măsurile de precauţie recomandate de autorităţile în domeniu la nivelul loturilor naţionale, cluburilor şi angajaţilor, pentru a-i informa pe toţi cum să se ferească de acest virus.

Astfel, începând de vineri, 28 februarie, odată cu intrarea în cantonament a lotului naţional de seniori, care va pregăti meciul cu Rusia, de pe 7 martie, din Rugby Europe Championship, jucătorii vor primi măşti de protecţie şi dezinfectant pentru mâini”.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, ei vor fi informaţi despre măsurile elementare care trebuie luate pentru a evita infectarea cu coronavirus”, a scris FRR pe site-ul oficial.

Medicul naționalei, sfaturi pentru jucători: „Regulile de igienă trebuie respectate cu strictețe”

Alin Popescu, medicul naționalei României, a vorbit despre importanța respectării regulilor de igienă și despre condițiile în care se vor face deplasările jucătorilor români:

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie să supraevaluăm pericolul care există, dar categoric spălatul corect şi repetat pe mâini şi celelalte reguli de igienă cunoscute trebuie să le aplicăm cu şi mai multă seriozitate decât o facem în mod normal”.

„Este normal să luăm aceste măsuri de profilaxie pentru loturile noastre naţionale de rugby în condiţiile în care, în luna martie, vor exista deplasări externe la toate loturile: U18, U20 şi seniori”, a mai spus Alin Popescu.

ADVERTISEMENT

România a obținut o victorie în trei meciuri de la Rugby Europe Championship 2020. Victoria „stejarilor” a fost obținută împotriva Spaniei, iar în următorul meci România se va deplasa la Krasnodar pentru duelul cu Rusia.

  • 7 martie este data la care România va juca împotriva Rusiei la Rugby Europe Championship 2020
ADVERTISEMENT
Tags: