Sport

Primele măsuri luate de Jandarmerie după incidentele de la derby-ul Olteniei: suporteri interziși 6 luni pe stadioane!

Jandarmeria Craiova a anunțat primele măsuri luate după incidentele de la derby-ul dintre FC U Craiova și Universitatea Craiova.
04.10.2021 | 12:05
Primele masuri luate de Jandarmerie dupa incidentele de la derbyul Olteniei suporteri interzisi 6 luni pe stadioane
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câștigat clar cu 2-0 derby-ul disputat în deplasare cu rivala locală FC U Craiova, însă partida nu a fost lipsită de incidente între suporteri.

Fanii celor două formații s-au luat la bătaie pe stadion, au aruncat pe teren cu torțe șu fumigene, însă intervenția promptă a trupelor de jandarmi a făcut ca lucrurile să nu degenereze.

ADVERTISEMENT

În plus, înaintea începerii partidei, forțele de ordine au descoperit într-una dintre lojele destinate clubului gazdă mai multe genți cu bâte și materiale pirotehnice, pe care le-au confiscat.

Amenzi și suporteri interziși pe stadioane după derby-ul FC U Craiova – Universitatea Craiova

În urma incidentelor de la derby, Jandarmeria Craiova a luat primele măsuri și a anunțat că a amendat 7 suporteri cu suma totală de 1.500 de lei și, totodată, le-a interzis acestora accesul pe stadioane pentru o perioadă de 6 luni.

ADVERTISEMENT

„Sancțiuni aplicate de jandarmi la meciul de fotbal FCU Craiova – Universitatea Craiova

În urma meciului de fotbal dintre FC U Craiova – Universitatea Craiova, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 7 suporteri, cu amendă în valoare totală de 1500 lei. Totodată, acestora li s-a aplicat măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 6 luni.

Suporterii au fost sancționați pentru consumul de băuturi alcoolice în arena sportivă, aruncarea în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau substanțe corozive, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, precum și pentru provocarea și participarea la scandal.

ADVERTISEMENT

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare și a  noilor măsuri sanitare, precum și pentru identificarea persoanei care a introdus în stadion un bagaj cu mai multe obiecte contondente.

Misiunea noastră a vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în zona arenei sportive și la nivelul municipiului Craiova, atât pentru spectatori, cât și pentru ceilalți cetățeni.

ADVERTISEMENT

Mulțumim tuturor participanților pentru modul pașnic în care s-au manifestat, neexistând incidente grave sau care să pună în pericol ordinea și siguranța publică.

De asemenea, recomandăm cetățenilor  să țină cont de contextul epidemiologic, iar participarea lor la astfel de evenimente să se realizeze cu respectarea măsurile sanitare”, este comunicatul transmis presei de Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Academica Clinceni: 2,25 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: