News

Dosar penal în cazul acțiunii polițiștilor ilfoveni la școala din Jilava. Șapte agenți vor fi cercetați, după imaginile prezentate de FANATIK

Reprezentanții IPJ Ilfov au anunțat că au început cercetarea celor șapte poliţişti care au percheziționat elevii unei școli generale din comuna Jilava.
31.10.2022 | 18:54
Dosar penal in cazul actiunii politistilor ilfoveni la scoala din Jilava Sapte agenti vor fi cercetati dupa imaginile prezentate de FANATIK
Anchetă internă în cazul polițiștilor care i-au percheziționat pe elevi. Foto: Facebook / Poliția Română
ADVERTISEMENT

Cu privire la perchezițiile organizate la școala generală din Jilava, în comunicatul de presă s-a mai arătat că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Anchetă internă după percheziționarea elevilor din Jilava

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Control Ilfov s-a dispus cercetarea prealabilă față de cei 7 polițiști, care au participat la activitatea din data de 12 octombrie a.c., la școala Gimnazială nr 1 din Jilava”, au transmis reprezentanții IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

La această anchetă internă s-a ajuns după ce mai mulți agenți de la Biroul Siguranță Școlară i-au percheziționat recent pe elevii școlii generale din comuna Jilava. Acțiunea a fost organizată în sălile de clasă, chair în timpul orelor de curs.

În acest context, nici părinții elevilor, nici profesorii nu ar fi fost informați despre intențiile avute de oamenii legii. De cealaltă parte, perchezițiile au avut la bază numărul mare de incidente violente înregistrate în ultimul an în acea școală.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au transmis că acțiunea a fost preventivă, având în vedere existența unor informaţii care arătau că în Școala Gimnazială nr. 1 din Jilava există elevi care vin cu arme albe.

Reacția Ministerului Educației

Astfel s-a ajuns la situația în care cinci echipaje de la IPJ Ilfov au intrat peste elevi și le-au controlat ghiozdanele pentru a vedea dacă au obiecte periculoase.

ADVERTISEMENT

Amintim că luni, reprezentanții Ministerului Educației au confirmat informațiile publicate pe fanatik.ro. Astfel, cititorii interesați de acest subiect sensibil au aflat că directoarea școlii nu a știut despre acțiunea Poliției.

Eu am spus că directoarea era în curtea școlii când a venit poliția și i-a însoțit în școală, nu că știa din timp, că fusese anunțată. Nu am spus asta. Nu fusese anunțată, vă spun eu dumneavoastră direct acum.

ADVERTISEMENT

Nu fusese anunțată, nu. Avuseseră cu vreo săptămână înainte nu știu ce ședință, dar n-a fost anunțată venirea asta. Era în curtea școlii întâmplător când au intrat mașinile de poliție”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.

 

ADVERTISEMENT