Fotbal international

Primele meciuri din Champions League amânate! City – Real și Juventus – Lyon nu se mai joacă

12.03.2020 | 18:46
Primele meciuri din Champions League amanate City  Real si Juventus  Lyon nu se mai joaca
ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat amânarea meciurilor Manchester City – Real Madrid și Juventus – Lyon, din optimile Champions League, din cauza pandemiei de coronavirus. Jocurile urmau să se dispute pe 17 martie și vor fi reprogramate la o dată stabilită ulterior de forul continental.

Meciuri din Champions League, amânate din cauza coronavirusului

Noul tip de coronavirus afectează și cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa. Două meciuri din retururile Ligii Campionilor, Manchester City – Real Madrid și Juventus – Lyon, au fost amânate din cauza situației delicate de pe Continent.

ADVERTISEMENT

Partida dintre City și Real avea deja șanse minime să se joace la data stabilită inițial de UEFA, după ce un baschetbalist al clubului din Madrid a fost depistat pozitiv cu coronavirur, iar secțiile de fotbal și de baschet au intrat în carantină pentru 14 zile.

Decizia UEFA de a amâna și meciul Juventus – Lyon vine după ce Italia a decis suspendarea tuturor competițiilor sportive până la începutul lunii aprilie, Peninsula fiind una dintre cele mai afectate zone de coronavirus din Europa.

ADVERTISEMENT

În manșa tur a celor două „duble”, Real Madrid a fost învinsă, chiar pe ”Santiago Bernabeu”, de Manchester City, 1-2, în timp ce Lyon a produs surpriza și a învins Juventus, în Franța, cu 1-0.

Coronavirusul a amânat și două meciuri din Europa League

Cu două zine înainte de hotărârea amânării meciurilor din Champions League, UEFA a anunțat că două partide din optimile de finală ale Europa League, Sevilla – AS Roma și Inter – Getafe, se vor juca la o altă dată decât cea stabilită inițial, motivele fiind aceleași.

ADVERTISEMENT

Alături de cele patru meciuri europene, sunt șanse importante ca nici jocul Barcelonei cu Napoli, programat pe 18 martie, să fie amânat.

Alături de Italia, și forurile conducătoare din Spania au decis suspendarea campionatului pentru următoarea lună, aceeași măsură pe care a luat-o și Federația Română de Fotbal joi.

ADVERTISEMENT