Fotbal international

Primele noutăţi despre FIFA 21! Sistemul VAR, principala modificare gândită + ce se întâmplă cu Liga 1. Exclusiv

01.05.2020 | 16:24
Primele noutati despre FIFA 21 Sistemul VAR principala modificare gandita  ce se intampla cu Liga 1 Exclusiv
Primele noutăţi despre FIFA 21! Sistemul VAR, principala modificare gândită + ce se întâmplă cu Liga 1 (sursă foto: FIFA Infinity)
ADVERTISEMENT

Gamerii din întreaga lume, dar şi fotbaliştii, au apelat la FIFA 20 pentru a mai sparge monotonia cauzată de pandemia de coronavirus, iar toţi aşteaptă noua ediţie a jocului. FANATIK a aflat câteva dintre noutăţile din FIFA 21, care va apărea în această toamnă.

La ce noutăţi să ne aşteptăm de la FIFA 21

FIFA 21 va ajunge pe consolele şi PC-urile gamerilor pe 25 septembrie, iar FANATIK a aflat câteva dintre noutăţile celebrului simulator de fotbal. Jocul va avea versiuni pentru PC, PlayStation 4, XBOX One şi Nintendo Switch, aşa cum s-a întâmplat şi pentru FIFA 20. Până la finalul anului, Sony şi Microsoft vor lansa PlayStation 5, respectiv Xbox X, astfel că sunt şanse foarte mari ca jocul să fie dezvoltat şi pentru aceste console.

ADVERTISEMENT

Sistemul VAR este principala noutate care va ajunge în FIFA 21. Tehnologia goal-line, care anunţă arbitrul dacă minga a trecut cu întreaga circumferinţă linia porţii, este deja folosită din FIFA 15. Sistemul de arbitraj video nu a intrat în ultimele două ediţii ale jocului, motivul fiind că VAR-ul era deja implementat cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Volta Football a devenit rapid popular printre fanii FIFA 20, iar modul se va regăsi şi în FIFA 21. Noi skill-uri şi arene vor fi introduse în ediţia jocului care va apărea în septembrie, iar producătorii încearcă să aducă Volta Football şi pe Nintendo Switch.

ADVERTISEMENT

Schimbări esenţiale şi în timpul jocului

Cele mai importante meciuri, precum finalele de Cupa Angliei sau Liga Campionilor, vor avea parte de modificări esenţiale. EA Sports lucrează la introducerea unui show scurt înaintea partidei, similar cu ceea ce se întâmplă în realitate. În plus, developerii jocului vor să introducă scene mult mai autentice la decernarea trofeului.

Accidentările din timpul meciului vor fi punctate la fel ca în timpul transmisiunii TV. În prezent, dacă un fotbalist are probleme medicale, sistemul îl atenţionează pe gamer că respectivul jucător trebuie schimbat. FIFA 21 va aduce cadre apropiate atunci când unul dintre fotbalişti s-a accidentat, dar şi felul în care părăseşte gazonul.

ADVERTISEMENT

Ultimate Team, cel mai folosit mod în jocurile FIFA, va trece prin schimbări, însă în continuare va rămâne algoritmul de alegere al jucătorilor care se duelează. Decizia îi va înfuria pe mulţi dintre gameri, în condiţiile în care deseori se întâmplă ca jucători care cheltuie foarte mulţi bani în joc să joace împotriva unora care aleg să fie chibzuiţi.

Vom avea Casa Pariurilor Liga 1 şi în FIFA 21

Casa Pariurilor Liga 1 a debutat în FIFA 20, iar decizia EA Sports a fost bine primită de gamerii din România. Vânzările jocului au crescut în ţara noastră după introducerea campionatului, iar vizibilitatea a crescut foarte mult în timpul pandemiei de coronavirus. LPF şi FRF au organizat meciuri şi campionate de FIFA 20 în ultimele săptămâni, ceea ce a însemnat un mare plus de publicitate.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, Casa Pariurilor Liga 1 se vă regăsi pe lista campionatelor şi în FIFA 21. Pe lângă prima ligă din România şi restul competiţiilor deja existente, EA Sports va încerca să obţină licenţe pentru încă două campionate. Printre favorite s-ar afla Cehia, Grecia, Finlanda şi India, primele două având şanse mari să se regăsească în FIFA 21.

ADVERTISEMENT