Sport

Primele reacții după anunțul că Lionel Messi pleacă de la Barcelona

Anunțul oficial al Barcelonei, că Lionel Messi nu va mai continua la gruparea catalană a generat reacții în întreaga lume.
05.08.2021 | 21:58
Primele reactii dupa anuntul ca Lionel Messi pleaca de la Barcelona
ADVERTISEMENT

De la oameni de sport, până la cele mai importante publicații, toată planeta întoarce pe toate fețele anunțul șocant că Lionel Messi pleacă de la Barcelona.

Gică Hagi: ”Este o pierdere imensă. E inegalabil”

Între primii oameni care au reacționat a fost și Gică Hagi, fost jucător la Barcelona. ”Regele” a avut numai cuvinte de apreciere pentru fotbalistul argentinian.

ADVERTISEMENT

”Este o pierdere imensă. Este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. Este inegalabil. Pentru tot ce însemna el, ca fotbalist, ca imagine, este imposibil de înlocuit. E un șoc și clubul îl va resimți foarte puternic în tot.

Probabil că situația financiară grea poate explica această decizie. E greu de crezut, dar asta dovedește încă o dată că toți suntem trecători. Barcelonei îi va fi foarte greu… Messi a fost unic. Un Dumnezeu!”, a spus Hagi pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Fostul internaținal englez, Gary Lineker pune această despărțre pe seama oficialilor clubului catalan: ”Mes que un club? (mai mult ca un club – n.r.). Cum naiba s-au pus în această situație dificilă? Dezastru de echipă”, a punctat Lineker.

Marca face lista echipelor care și-l permit pe Messi

Publicația spaniolă Marca a făcut o listă a cluburilor care și-l permit, în mod realist, pe starul argentinian. Conform jurnaliștilor spanioli, PSG este varianta cea mai lauzibilă.

ADVERTISEMENT

”Ce urmează? La ce echipă se va alătura Messi? Barcelona își va pierde căpitanul iconic la aproape 17 ani de la debut”, a titrat Marca.

”Fotbalul este o afacere amuzantă, cluburile pot revendica probleme financiare severe în urma pandemiei de COVID-19, dar urmăriți câte urechi se înțepenesc acum când este clar că, probabil, cel mai mare fotbalist din toate timpurile este pe piață.

ADVERTISEMENT

Numărul de cluburi care îi pot oferi un contract, în mod realist, este mic. Bunul-simț dictează acest lucru, dar jucătorul va alege dintr-o colecție de cluburi de primă mână, iar PSG este favorită.

Această mișcare devine imediat cea mai probabilă, deoarece clubul parizian pare disperat să câștige Liga Campionilor”, mai notează Marca.

Mundo Deportivo și Sport dedică în mod evident câte o primă pagină specială știrilor despre plecarea lui Lionel Messi. ”Barca anunță că divorțează de Messi”, spune Mundo Deportivo, în timp ce Sport titrează: ”Messi nu reînnoiește cu Barcelona”.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

 

ADVERTISEMENT
Tags: