Reacţii după moartea Reginei Ana: “Este o pierdere grea”

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
02/08/2016, 00:02
Reacţii după moartea Reginei Ana: “Este o pierdere grea”

Casa Regala a Romaniei a anuntat luni ca regina Ana a murit intr-un spital din Elvetia. Chiar daca starea de sanatate a suveranei nu a fost cea mai buna in ultima vreme, vestea a produs multa tristete in tara.

In spatiul public, numeroase personalitati de pe scena politica si artistica au tinut sa-si exprime durerea si au transmis condolenate Casei Regale.

O prima reactie a venit, pe Facebook, de la Ioan Luca Vlad, consilier al familiei regale, care rememoreaza prima sa intalnire avuta cu regina Ana.

“Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a trecut in nefiinta. Ea este cea a carei caldura si atentie, aratate fata de mine in 1993, cu prilejul unei vizite la o expozitie unde expunea si tatal meu, la Galeria Catacomba (actualul Muzeul al Colectiilor – Calea Vicatoriei), m-au facut sa decid ca misiune de viata sa lucrez pentru Familia Regala si, ulterior, sa aleg Dreptul in acest scop”, a scris pe Facebook Ioan Luca Vlad.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis “a primit cu profunda durere si tristete vestea mortii Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei”, se arata intr-un mesaj transmis de Administratia Prezidentiala.

Preşedintele monarhiştilor din România a ţinut permanent legătura cu familia regală. „Ultima dată m-am întâlnit cu Majestatea sa Regele Mihai şi cu Majestatea sa Regina Ana în 1993. Dar cu Alteţa sa Principesa Margareta şi Alteţa sa Principele Radu m-am întâlnit cluna trecută. Este o pierdere grea pentru noi“, a mai spus Cătălin Mihai.

Seful statului a subliniat ca regina Ana “va ramane pentru totdeauna in memoria si in sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de intelepciune, demnitate si un reper deosebit de conduita morala” si a transmis condoleante Familiei Regale.

Si presedintele PSD Liviu Dragnea a transmis condoleante Casei Regale. “Transmit sincere condoleante Casei Regale in urma decesului Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei. Este un moment trist pentru intreaga natiune si cred ca trebuie sa cinstim cum se cuvine memoria Majestatii Sale care, cu mult bun simt si daruire, si-a trait intreaga viata alaturi de destinul Romaniei. Dumnezeu sa o odihneasca!”, a spus social-democratul.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a spus ca Majestatea sa “si-a meritat pe deplin numele ‘Regina a Romaniei'” si ca intotdeauna a fost o prezenta decenta.

“M-a intristat profund vestea decesului Majestatii Sale, Regina Ana. Intreaga sa viata a fost o prezenta decenta, cu foarte mult bun simt si care a reprezentat cu cinste monarhia din tara noastra. Si-a meritat pe deplin numele ‘Regina a Romaniei’. Transmit sincere condoleantei Casei Regalei. Dumnezeu sa o odihneasca pe Majestatea Sa!”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi si-a amintit de intalnirile sale cu regina Ana, o persoana “modesta, plina de umor fin si de generozitate aristocratica”.

“Aflu ca Regina Ana a trecut la cele vesnice. Am avut onoarea de o intalni in mai multe ocazii publice si private, ramanand cu amintirea unei persoane modeste, plina de umor fin si de generozitate aristocratica. Dumnezeu sa-i dea odihna meritata, dupa o viata din care n-au lipsit marile incercari. Condoleante familiei regale a Romaniei!”, a transmis acesta.

Totodata, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a aratat ca “astazi este o zi trista pentru poporul roman”.

“Majestatea Sa Regina Ana a plecat dintre noi, lasand in urma dragostea si pretuirea intregii natiuni. In aceste momente grele, gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre familia regala”, a declarat el.

La randul sau, deputatul Ana Birchall a spus ca regina Ana a reprezentat un adevarat model pentru toti tinerii, prin implicarea sa in rezolvarea celor mai profunde probleme ale societatii romanesti.

Reactii au venit si din lumea artistica. Actrita Oana Pellea a scris ca Romania a pierdut “o Regina si un om de o calitate exceptionala”.

“Drum bun in Lumina, Majestate! Azi a trecut in eternitate Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei! Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Am pierdut o Regina si un om de o calitate exceptionala! Sincere condoleante Majestatii Sale Regele Mihai I si intregii Familii Regale!”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Cinci ani de la dispariția lui Costică Ștefănescu! Interviu tulburător cu văduva fostului mare internațional!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×