Primele reacţii. Tecău şi Mergea spun DE CE au pierdut aurul!

Oana Pascaru   
in Stiri sportive
13/08/2016, 09:30
Primele reacţii. Tecău şi Mergea spun DE CE au pierdut aurul!

Tecău şi Mergea au fost învinşi, vineri noapte, de perechea formată din Rafael Nadal şi Marc Lopez, în finala turneului de dublu masculin de la Jocurile Olimpice, scor 2-6, 6-3, 4-6.

Însă, după rezultatul obţinut, Tecău a declarat că este mulţumit de partida făcută: “Este o înfrîngere dureroasă, am fost foarte aproape de cîştigarea unei medalii de aur, dar să nu ne demoralizăm. E tot o victorie pentru noi să cucerim acest argint. Am luptat foarte mult, am muncit ani de zile, am visat mult ca să ajungem aici, să fim prezenţi şi să ne batem pentru această şansă. Şi a fost un vis realizat pentru noi, o mare victorie personală pentru noi, pentru echipele noastre. Chiar dacă am pierdut această finală, am făcut un meci bun, unul dintre acele meciuri foarte disputate, care s-a încheiat însă mai devreme decît ne doream.

Nu prea îmi place să vorbesc despre noroc, cîteodată e de partea ta, cîteodată nu. Nu cred că s-a jucat meciul la noroc. Ei sînt o echipă care dă multe mingi înapoi, trebuie să joci agresiv, la început am greşit mai mult, apoi ne-am reglat loviturile, am mărit ţintele pentru că trimiteam mult în bandă. Ne-am întors în meci, am făcut break. A trebuit să căutăm soluţii, să fim noi cei care punctează pentru că altfel obţin ei controlul şi au multe variante, sînt jucători incredibili din spatele terenului”, a declarat Tecău.

Totodată şi Mergea a vorbit despre meciul împotriva perechii spaniole: “Ei au început mai bine decît noi, am avut foarte multe mingi cîştigătoare, dar şi foarte multe greşeli neforţate şi asta şi-a spus cuvîntul. A trebuit să luptăm noi, să venim din spate, dar Rafa şi Marc îţi dau tot timpul o minge în plus înapoi. Asta a însemnat că a trebuit să ne batem pentru absolut fiecare punct. În decisiv am avut un break, dar fiecare game a fost disputat, e greu să spun acum că aş fi făcut unele lucruri diferit. Pur şi simplu, am luptat la fiecare minge, unele au vrut să intre altele nu. În acele momente nu prea ai timp să te gîndeşti şi să desfaci firul în patru. Important e că am ajuns aici, e un vis realizat pentru amîndoi şi o victorie a tuturor românilor.”

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×