News

Primele rezultate ale autopsiei lui Valeriu, tânărul mort după anestezie. Ce au descoperit legiștii

Au venit primele rezultate ale autopsiei lui Valeriu, tânărul din Vatra Dornei mort după anestezie. Ce au descoperit legiștii în cazul său.
17.03.2023 | 22:07
Primele rezultate ale autopsiei lui Valeriu tanarul mort dupa anestezie Ce au descoperit legistii
Rezultatele autopsiei lui Valeriu, tânărul mort pe masa de operație. Cauzele decesului. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vineri după-amiază au apărut primele rezultate ale autopsiei lui Valeriu, tânărul de 28 de ani mort după o simplă anestezie. Ce au constatat medicii legiști în cazul bărbatului din Vatra Dornei.

Rezultatele autopsiei lui Valeriu, tânărul mort pe masa de operație. Cauzele decesului

Necropsia efectuată în ultimele ore în cazul lui Valeriu indică faptul că acesta ar fi murit în urma unui stop cardio-respirator cauzat de un edem pulmonar acut și hipertrofie ventriculară stângă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în plămânii tânărului se acumulase lichid. Specialiștii spun că, atunci când edemul apare brusc, automat există și o urgență medicală din cauza riscului de deces, notează Știri TVR.

În plus, tânărul avea și hipertrofie ventriculară în momentul în care a murit. Medicii explică faptul că pereții camerei principale de pompare a inimii erau îngroșați şi sângele nu mai era pompat bine în organism.

ADVERTISEMENT

De notat că rezultatele sunt preliminarii. În prezent, nu se știe dacă există o legătură între anestezie și moartea tânărului, cunoscut ca având un stil de viață sănătos. În plus, conform spuselor mamei sale, acesta nu suferea de alte boli.

De asemenea, raportul de după necropsie nu leagă în niciun fel cauzele morții de ceea ce s-a întâmplat în sala de operații. Rezultatele complete ale testelor de laborator urmează și ele să fie definitivate în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Medicul care l-a anesteziat pe Valeriu: ”Starea tânărului s-a degradat brusc când a primit medicamentele menite să îl adoarmă”

Medicul care l-a anesteziat pe Valeriu a avut și el o reacție. Acesta spune că starea tânărului s-a degradat brusc în momentul în care a primit medicamentele menite să îl adoarmă și să nu simtă durerea intervenției chirurgicale.

Am avut un spasm bronșic extraordinar de puternic. Dar pe care l-am rezolvat, dar după am avut o perioadă de cel puțin 10 minute oxigenare bună, activitate cardiacă și frecvență”, afirmă medicul anestezist Mihai Simu, conform Știrile ProTv.

ADVERTISEMENT

După raportul preliminar al necropsiei, cadru medical și-a nuanțat declarația. ”Ieri ne-ați explicat de spasm” (Chestionat de reporter) / ”Sunt lucruri diferite. Spasmul bronșic se auzea, dar pe care l-am rezolvat cu succes. Un edem pulmonar poate apărea din cauza opririi circulației. Oprirea poate să aibă loc însăși prin stopul cardiac”, răspunde dr. Simu.

ADVERTISEMENT