News

Primele rezultate Exit Poll ora 10:00 la Primăria Capitalei, pe surse! Ce procente au Nicușor Dan, Sebastian Burduja, Gabriela Firea și Piedone

Rezultatele exit-poll-ului intern al unui partid politic privind voturile exprimate pentru Primăria Capitalei. Rezultatele sunt pentru ora 10.00
09.06.2024 | 12:55
Primele rezultate Exit Poll ora 1000 la Primaria Capitalei pe surse Ce procente au Nicusor Dan Sebastian Burduja Gabriela Firea si Piedone
Primele rezultate exit poll la Primaria Capitalei
ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă primele rezultate parțiale la alegerile locale pentru Primăria Capitalei de duminică, 9 iunie. Este vorba de un exit poll făcut de un partid politic, și vizează rezultatele probabile pentru ora 10.00. Pe parcursul zilei, toate partidele își fac propriile numărători și estimări în privința procentelor pe care le au și modul în care propriul electorat iese sau nu la vot.

Rezultatele parțiale la alegerile locale: exit poll, ora 10, la Primăria Bucureşti

Potrivit exit-poll-ului intern al unui important partid, în lupta pentru Primăria Capitalei pe primul loc s-ar clasa Nicușor Dan, cu un scor de 24,4%. Actualul primar al Capitalei, care candidează ca independent ar fi urmat de candidatul PNL, Sebastian Burduja. Scorul acestuia ar fi de 24,2%.

ADVERTISEMENT

Pe locul trei potrivit acestui exit-poll inter ar fi candidata PSD, Gabriela Firea, scorul acesteia fiind de 22, 8%. Pe poziția a patra s-ar clasa Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL. Scorul acestuia ar fi de 18,4%. Pe poziția a cincea s-ar clasa Mihai Enache, candidatul AUR, cu un scor de 4,3%.

Reamintim că aceste cifre au la bază exit-poll-ul intern al unui singur partid, ele reflectă doar estimările partidului privind evoluția votului pe parcursul zilei și reprezintă cel mult o estimare internă, a partidului.

ADVERTISEMENT

Câți români votaseră până la ora 10.00

Rezultatele parțiale sunt valabile pentru ora 10.00. Până la această oră, la nivel național, votaseră peste 1,5 milioane de români, adică 8,79 la sută din numărul alegătorilor. Aceste cifre arată o prezență mai mare la vot față de alegerile trecute, de acum patru ani.

În Capitală, prezența la vot a fost sub media națională, doar 6,09% dintre alegători votând până la această oră. De asemenea, potrivit BEC cei mai numeroși votați au fost cei cu vârste între 45 și 64 de ani, fiind urmați de categoria de vârstă de 65+.

ADVERTISEMENT

La Primăria Capitale se dă una dintre cele mai strânse lupte din această zi, cu toți cei patru candidați cu șanse reale. Înaintea alegerile principalele sondaje de opinie îl dădeau pe actualul primar, Nicușor Dan, cu prima șansă, însă cu un avans tot mai mic în ultimele săptămâni, după alte sondaje.

Toți cei patru favoriți votaseră deja până la ora 10.00. Nicușor Dan, care a votat la Școala Gimnazială Luceafărul din Sectorul 5, a declarat presei că a votat pentru „realism în viața publică”, dar și „împotriva magiei mobiliare”.

ADVERTISEMENT

Declaraţii Nicuşor Dan, Sebastian Burduja, Gabriela Firea

„E important ca oamenii politici să ne spună pe unde suntem și ce putem realist să facem. Am votat împotriva mafiei imobiliare. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot pentru că e un moment in care ei decid direcția în care noi o să mergem”, a declara Nicușor Dan.

„Îi chem pe toți la vot, e un drept şi sunt convins că, la finalul aceste zile, vom avea cu toţii lucruri de sărbătorit şi surprize foarte plăcute pentru acest oraş şi oamenii lui minunaţi”, a fost declarația lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, după ce a votat și el la o secție din nordul Bucureștiului, la Academia de Poliție.

Și Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei între 2016 și 2020, a votat în această dimineață. „Am votat cu mult optimism. Bucureștiul e un oraș atât de frumos de care te poți îndrăgosti. Am votat cu gândul la toți bucureștenii care vor să învețe să prospere să se dezvolte”, a spus candidata PSD.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României