Sport

Primele tensiuni între Dan Petrescu și Neluțu Varga. Patronul i-a cerut antrenorului să nu-l mai vadă pe Culio în teren! Exclusiv

Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a luat foc după primele două meciuri de la revenirea lui Dan Petrescu. Varga i-a transmis „Bursucului” că nu mai vrea să-l vadă în teren pe veteranul Juan Emmanuel Culio!
20.09.2021 | 13:09
Primele tensiuni intre Dan Petrescu si Nelutu Varga Patronul ia cerut antrenorului sa nul mai vada pe Culio in teren Exclusiv
Neluțu Varga are alte planuri pentru Dan Petrescu, după eliminarea CFR-ului din Conference League, decât să preia echipa națională
ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu este în cel mai bun moment al sezonului, deși echipa campioană a ultimelor patru ediții de Liga 1 este lider după 9 etape. Asta indiferent de rezultatul meciului cu Craiova, care închide runda în desfășurare.

Dan Petrescu a revenit pe banca ardelenilor după demiterea lui Marius Șumudică, dar primele sale două meciuri au însemnat eșecuri fără gol marcat.

ADVERTISEMENT

A fost 0-1 la Botoșani în etapa precedentă, apoi a venit un rezultat similar în Cehia, la Jablonec, în prima partidă a CFR-ului în grupa de Conference League. FANATIK a aflat că patronul Neluțu Varga a răbufnit după eșecul de acum câteva zile, principala nemulțumire fiind legată de titularizarea veteranului Culio, 38 de ani împliniți pe 30 august, abia revenit la CFR Cluj.

Neluțu Varga, scandal din cauza lui Culio. Patronul celor de la CFR Cluj i-a cerut lui Dan Petrescu să nu-l mai vadă în teren pe argentinian!

Emmanuel Culio s-a întors la CFR Cluj pe 1 septembrie, odată cu revenirea lui Dan Petrescu. A fost solicitat special de către tehnician, cei doi colaborând excelent în precedentele două mandate ale „Bursucului”.

ADVERTISEMENT

Culio, care tocmai a împlinit 38 de ani, plecase de la CFR în ianuarie 2020 în Argentina natală din cauza unor probleme personale. A jucat în ligile inferioare din țara sa, la Quilmes până în luna mai, apoi la Club Flandria.

Solicitarea lui Petrescu a venit pe neașteptate, iar Culio s-a întors la Cluj. Dar a revenit fără ritm de joc, cu o pregătire fizică precară, plus doi ani în plus la buletin. „Bursucul” l-a adus să-l joace titular, să fie omul său de încredere din teren. Culio a intrat titular la Botoșani, dar Petrescu l-a schimbat la pauză, poate și pentru că fusese iertat de o eliminare după un fault la Ongenda!

ADVERTISEMENT

Și la următorul meci al CFR-ului cu Petrescu, 0-1 la Jablonec, Culio a fost titular. A rezistat mai mult, 55 de minute, fiind înlocuit cu Bouhenna la 3 minute după ce gazdele marcau singurul gol al întâlnirii.

Prestațiile argentinianului au atras furia patronului Neluțu Varga. Nemulțumit de scor, de prestația echipei, dar mai ales de prezența pe teren a lui Culio, patronul a luat foc! Din informațiile noastre, Varga i-a transmis prin intermediari lui Petrescu să nu-l mai vadă în teren pe Culio de la meciurile următoare!

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga, mesaj clar către Dan Petrescu: „Dacă tot îl vrei pe Culio la CFR, ia-l secundul tău, că fotbalist nu mai poate să fie!”

Neluțu Varga, la fel ca mulți oameni de fotbal, s-a convins că legenda Emmanuel Culio, omul care a scris istorie pentru club inclusiv pe „Old Trafford”, nu mai poate să ajute CFR-ul ca jucător. Asta deși Varga a fost de acord cu cererea lui Petrescu ca argentinianul să revină și nu oricum, ci pe un salariu de 20.000 de euro lunar!

Mesajul patronului către antrenorul său a fost cât se poate de clar: „Dacă tot îl vrei pe Culio la CFR, ia-l secundul tău, că fotbalist nu mai poate să fie!” Culio este unul dintre jucătorii pe care Petrescu îi apreciază foarte mult.

Sunt niște probleme vizibile. Culio poate să fie secund, cum zicea Dan Petrescu, sau poate la old-boys. N-are nicio treabă, nici pregătire fizică. Trebuie un pic întinerită echipa. Nu știu dacă Petrescu mai poate să-i ridice pe bătrâneii ăștia la nivelul la care erau” – Gabi Balint la Digisport

Odată cu întoarcerea argentinianului la CFR Cluj, plus revenirea lui Mihai Bordeianu, Petrescu a încercat să reconstituie linia de trei de la mijloc, care i-a adus rezultate. Lipsește doar Djokovic… A fost trecut însă în plan secund islandezul Sigurjonsson, unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei CFR în 2021. Este la fel de adevărat că Sigurjonsson este accidentat și, probabil, își va face revenirea pe teren în meciul de Cupă de la Craiova, de la mijlocul săptămânii.

Mai este un aspect care l-a supărat pe Varga și are legătură cu Culio. Ca să-i facă loc acestuia, Petrescu a fost de acord cu împrumutul lui Itu la Dinamo, transfer anunțat exclusiv de FANATIK. Itu este un jucător tânăr care crescuse foarte mult, dar în care Dan nu crede. Cu sau fără Culio? Aceasta este dilema pe care trebuie să o rezolve Petrescu, veteranul de 38 de ani fiind motivul primelor tensiuni apărute între el și Varga.

  • 100 de minute a jucat Culio pentru CFR Cluj de la revenirea în Ardeal pe 1 septembrie 2021
  • 5 titluri are Culio cu CFR Cluj, din totalul de 7 al ceferiștilor. Le-a ratat pe cele din 2012, când plecase la Galatasaray și pe ultimul, când era acasă în Argentina
ADVERTISEMENT