Sport

Primele vești bune pentru Simona Halep în clasamentul WTA! Nu are puncte de apărat la Doha și poate ajunge aproape de Top 10!

Simona Halep a ajuns pe locul 27 în clasamentul WTA, la actualizarea clasamentului de luni, 21 februarie. Totuși, turneul de la Doha i-ar putea aduce o ascensiune fulminantă, până pe 12.
21.02.2022 | 11:15
Primele vesti bune pentru Simona Halep in clasamentul WTA Nu are puncte de aparat la Doha si poate ajunge aproape de Top 10
ADVERTISEMENT

Turneul de la Doha, de categorie WTA 1000, este prima mare șansă a Simonei Halep de a urca în clasament. Asta în condițiile în care nu are puncte de apărat, iar diferențele față de jucătoarele din fața ei nu sunt chiar mari.

Simona Halep, șanse mari să urce în clasamentul WTA după turneul de la Doha. Nu are puncte de apărat în Qatar și se poate chiar apropia de podium

La actualizarea de luni a clasamentului WTA, Simona a pierdut încă patru poziții. Este pe 27, cea mai slabă clasare din ultimii 10 ani. Turneul de la Doha este unul de importanță maximă pentru ea. Ar putea să o aducă aproape de top 10, dar la fel de bine ar putea să o pună într-o situație surprinzătoare. În funcție de rezultatele din Qatar, Sorana Cîrstea ar putea fi cea mai bine clasată jucătoare din România.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a urcat deja două locuri în clasamentul WTA live, pe 25, peste Petra Kvitova și Elise Mertens, care aveau puncte de apărat. Iar dacă o va învinge pe Caroline Garcia, luni de la ora 14:30, ar putea trece și peste Veronika Kudermetova. Dacă rusoaica nu o învinge, tot azi, pe Arantxa Rus.

Dacă va reuși să câștige turneul de la Doha, Simona Halep ar da o adevărată lovitură în clasamentul WTA. Ar ajunge la 2732 de puncte la actualizarea din 28 februarie și ar putea urca până pe locul 12 în clasamentul WTA, ocupată în prezent de Emma Răducanu. Desigur, și în funcție și de rezultatele jucătoarelor aflate în fața ei.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea avea probleme dacă dezamăgește la Doha. Sorana Cîrstea poate trece peste ea în clasamentul WTA dacă joacă minimum semifinale

Pe de altă parte, o eliminare rapidă ar putea fi un adevărat dezastru pentru Simona Halep în clasament. Ar putea să iasă și din top 30, iar riscul de a fi nevoită pe viitor să joace calificări la unele turnee ar fi din ce în ce mai mare.

Ba mai mult, Simona Halep ar putea să nu mai fie cea mai bine clasată jucătoare a României începând cu 28 februarie. Diferența de puncte dintre ea și Sorana Cîrstea a tot scăzut în ultimele luni, iar cea din urmă ar putea să dea lovitura decisivă la Doha.

ADVERTISEMENT

Sorana a obținut deja calificarea în turul 2 la Doha și este la doar 267 de puncte de Simona în clasamentul live! Pe care le-ar putea obține dacă joacă minimum semifinale la Doha. Desigur, depinde și care va fi traseul pe care Halep îl va avea în turneu.

Cum trece Sorana Cîrstea peste Simona Halep în clasamentul WTA după turneul de la Doha

  • dacă Sorana câștigă turneul de la Doha, indiferent de rezultatele pe care le obține Simona.
  • dacă Sorana ajunge în finală la Doha, iar Simona este eliminată în semifinale sau mai devreme (n.r. – cele două sunt pe jumătăți diferite de tablou).
  • dacă Sorana Cîrstea joacă semifinale, iar Simona Halep este eliminată în turul 3 sau mai devreme.
ADVERTISEMENT

Simona Halep o înfruntă luni de la 14:30 pe Caroline Garcia. În turul 2 va juca împotriva învingătoarei dintre americancele Shelby Rogers și Coco Gauff. Favorita 3 a competiției, Paula Badosa, este cea mai probabilă adversară din turul 3. Iar pe aceeași jumătate de tablou mai sunt Iga Swiatek și Aryna Sabalenka.

Sorana Cîrstea joacă luni seară în turul 2 la Doha și o va înfrunta pe Garbine Muguruza, în jurul orei 18:00. Dacă trece de iberică, ar urma Azarenka sau Brengle în turul 3 și un posibil duel cu Anismova sau Krejcikova pentru semifinale.

 

ADVERTISEMENT