Anunţul zilei în Spania! Cînd vor fi arbitraţi Messi şi Ronaldo cu VAR

Tibi Demeter   
in Fotbal international
14/11/2017, 21:07
Anunţul zilei în Spania! Cînd vor fi arbitraţi Messi şi Ronaldo cu VAR

Primera Division este singurul campionat din cele cinci importante care nu beneficiază de tehnologia video în acest moment. Mai multe formaţii s-au simţit dezavantajate de faptul că tehnologia goalline nu este introdusă, astfel încât greii Barcelona şi Real Madrid să poată în continuare să beneficieze de ajutorul arbitrilor. 

Oficialii spanioli sunt determinaţi să implementeze direct arbitrajul video, cel care urmează să fie utilizat la fazele în care nu este clar dacă mingea a trecut sau nu de linia porţii, în momentul eliminărilor sau a loviturilor de la 11 metri, astfel încât să fie eliminat orice dubiu cu privire la fazele în care arbitrii nu sunt siguri pe propriile decizii.

Serie A a fost primul campionat important care a preluat VAR

Campionatul italian testează în acest sezon sistemul de arbitraj video, iar după un început în care Gianluigi Buffon şi oficialii lui Juventus au criticat dur această decizie, lucrurile se pare că au intrat în normal acum.  Javier Tebas, şeful fotbalului spaniol, a anunţat oficial într-o conferinţă de presă decizia de ultimă oră: “În sezonul următor vom introduce sistemul VAR”.

Marca a anunţat deja că sistemul urmează să fie testat la partida dintre Atletico Madrid şi Elche din Copa del Rey, însă Federaţia Spaniolă de Fotbal nu a anunţat nimic oficial în acest sens. Arbitrajul video este folosit în acest moment în Serie A, Bundesliga şi prima ligă din Portugalia, iar Gianni Infantino speră că acest lucru să fie implementat şi la Campionatul Mondial din 2018.

Închide ×