Fotbal international

Incredibil! Real n-a vrut să plătească 2,5 milioane de euro pe Coutinho!

Real Madrid e renumită pentru faptul că a luat multe ţepe de-a lungul timpului în materie de transferuri. Una dintre acestea s-.a produs în 2008, când a spus nu jucătorului brazilian care e aşteptat să semneze din zi în zi cu Barcelona!
03.01.2018 | 16:52
Incredibil Real na vrut sa plateasca 25 milioane de euro pe Coutinho
ADVERTISEMENT

Real Madrid este clubul cu cel mai multe trofee din istorie, dar, cu siguranţă şi una dintre grupările de talie mondială specializate în a rata transferuri de senzaţie sau de a aduce jucători care să devină un adevărat fiasco.  După cum s-a aflat în ultimii ani, Leo Messi sau Neymar ar fi putut ajunge pe Santiago Bernabeu, dar în cazul primului asgentul său nu a mai apucat să-l ducă la Madrid, pentru că şefii Barcelonei au fost foarte rapizi şi au obţinut acordul familiei pe un şerveţel!

Istoria se repetă după acelaşi scenariu în aceste zile. Numele de top care va reprezenta în mod cert cel mai important transfer al iernii şi care va plasa tranzacţia pe locul secund în lume, după plecarea lui Neymar la PSG pentru 222 de milioane euro este cel al brazilianului Philippe Coutinho. După cum curg informaţiile din Anglia şi din Spania, Liverpool ar fi cerut 170 de milioane de euro, dintre care 120 cash, pentru a-l ceda pe brazilian şi cele două părţi sunt aproape de a bate palma.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a ratat toate starurile ajunse în Primera Division la Barcelona

Din nou Real Madrid va înghiţi în sec şi chiar are toate motivele să o facă, pentru că în 2008 Coutinho, care pe atunci avea 15 ani, a fost la un pas de a ajunge pe Santiago Bernabeu. Preşedinte la Real era Ramon Calderon. Secretar general al clubului era Miguel Angel Portugal, care i-a prezentat lui Calderon o fişă completă a lui Coutinho, cu toate calităţile acestuia. Pentru a-l avea trebuia doar ca madrilenii să achite lui Vasco da Gama suma de 2,5 milioane euro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Portugal a fost convins că transferul e ca şi făcut şi a lipsit din ţară preţ de o lună, tot cu obiectiv de a vedea nişte jucători promiţători din agenda sa. Când s-a întors Calderon l-a anunţat că s-a semnat cu brazilianul. A fost un adevărat moment de şoc atunci când a aflat că brazilianul de 16 ani nu era Couitinho, ci un anume Alipio, de la Avai. Portugal a făcut o adevărată criză de nervi, strigând la şefii lui Real: “Sunteţi nişte tâmpiţi! Aţi ratat un jucător care va ajunge mare. Dacă nu ţineţi cont de sfaturile mele ce dracu mai stau pe aici?”. VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Puţin mai târziu Inter îl va transfera pe Coutinho pentru acea sumă modică de 2,5 milioane euro, iar astăzi Barca e gata să plătească 170 de milioane!  Iar Alipio, care a costat tot atât, a trecut doar pe la Real Madrid C, pe la alte cluburi modeste din Europa, inclusiv din Cipru şi acum e acasă, în Brazilia, la o echipă de ligă inferioară, Vila Nova. Aşa a reuşit Real Madrid să rateze un fotbalist cotat astăzi la o sumă de mai bine de 60 de ori mai mare decât ar fi plătit în 2008!

Tags: