Fotbal international

Real Madrid, campioana transferurilor în Primera

Cotidianul Marca face astăzi o analiză a stuaţiei echipelor din Primera Division, cu excepţia celor două mari forţe care, ca de obicei, se vor bate la titlu, FC Barcelona şi Real Madrid....
17.08.2013 | 17:09
Real Madrid campioana transferurilor in Primera

Cotidianul Marca face astăzi o analiză a stuaţiei echipelor din Primera Division, cu excepţia celor două mari forţe care, ca de obicei, se vor bate la titlu, FC Barcelona şi Real Madrid. Concluzia este că din celelalte 18 formaţii doar două, Valladoild şi revenita în liga întîi Villarreal şi-au păstrat cei mai buni jucători. Restul a vîndut starurile, iar la acest capitol liderul vînzărilor este FC Sevilla, care din transferul a doi internaţionali şi a doi jucători tineri, de mare perspectivă, s-a îmbogăţit cu 70 de milioane de euro.

Falcao este recordmanul cu 60 de milioane euro

De departe lovitura verii aparţine lui Atletico Madrid, care ar urma să primească din partea echipei AS Monaco, participantă la campionatul Franţei, suma de 60 de milioane euro în schimbul activării clauzei de eliberare a columbianului Radamel Falcao. Spunem că ar urma să primească întrucît sunt tot mai multe şi mai intense zvonurile care avertizează că Falcao ar putea în final să treacă din Principatul de Monaco la Real Madrid, întrucît patronul monegascilor, miliardarul rus Dmitri Ribolovlev, nu ar putea suporta legislaţia financiară a Franţei, diferenţa de impozite fiind cu adevărat uriaşă. Cu 39 de milioane pe locul doi se plasează fundaşul lui Real Sociedad, Illaramendi, care a semnat cu Real Madrid. Iar treapta de bronz şi-o împart cei doi atacanţi ai naţionalei Spaniei, Roberto Soldado, vîndut de Valencia la Tottenham şi Alvaro Negredo, cedat de Sevilla la Manchester City plus talentatul jolly-jocker al Malagăi, Isco, trecut şi el pe Santiago Bernabeu, în tricoul Realului. Realul a devenit astfel clubul care a dat cei mai mulţi bani în folosul acestor echipe, 70 de milioane euro pentru Illaramendi şi Isco.

La nivel de cluburi însă Atletico Madrid, cu ale sale 60 de milioane, a fost depăşit de FC Sevilla, cu dublul de la Manchester City Negredo-Jesus Navas, 50 milioane plus 20 de milioane pe doi copii de valoare, Luis Alberto şi Campana. Din banii obţinuţi 2,5 milioane au ajuns în conturile Stelei pentru golgeterul României, Raul Rusescu.