Hotnews

Primii soldaţi SUA au ajuns în Ucraina

Primii militari americani au ajuns pe teritoriul Ucrainei. Este vorba despre 300 de soldaţi care au rolul de a instrui trupele Kievului. Prezent la ceremonia de la o bază militară din vestul...
21.04.2015 | 18:59
Primii soldaţi SUA au ajuns în Ucraina

Primii militari americani au ajuns pe teritoriul Ucrainei. Este vorba despre 300 de soldaţi care au rolul de a instrui trupele Kievului. Prezent la ceremonia de la o bază militară din vestul Ucrainei, preşedintele Petro Poroşenko a declarat că misiunea americană nu are legătură cu conflictul din estul ţării. De partea cealaltă, Kremlinul a precizat că urmăreşte cu îngrijorare acţiunea americană din statul vecin.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat personal prezenţa militară americană în baza Iavoriv din vestul Ucrainei. Americanii vor instrui peste 1.000 de soldaţi ucraineni din cadrul Gărzii Naţionale, care ar urma să fie trimişi în prima linie a frontului din estul separatist.

Instructorii SUA au avut misiuni similare şi în Polonia şi în România.

„Aş vrea să subliniez că nu este vorba despre războiul din Est, este vorba despre reconstruirea forţelor noastre armate. În calitate de Comandant Suprem am luat decizia să ajut la dezvoltarea armatei noastre şi să clădesc o nouă forţă militară pentru Ucraina”, a declarat Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei.

Împărţiţi în trei grupe, instructorii americani se vor ocupa intensiv de programul de instruire a militarilor ucraineni.

„Cred că prezenţa noastră aici în Ucraina este dorită, este la cererea guvernului ucrainean. Se transmite un mesaj puternic tuturor, potrivit căruia SUA sprijină independenţa şi integritatea Ucrainei”, a spus un militar american. „Suntem aici pentru a coopera cu forţele ucrainene şi de a le conduce în cadrul unui program de instruire, pe tot parcursul, de la nivel individual şi apoi la nivel de companie şi pluton”, a adăugat un militar american.

Kremlinul a criticat prezenţa militară a SUA în Ucraina.

În ciuda asigurărilor venite de la Kiev, Moscova vede în această acţiune o provocare şi o tentativă de escaladare a conflictului din estul Ucrainei. Oficialii ruşi au acuzat chiar că Washingtonul ar urma să livreze şi armament greu Kievului pentru a lupta împotriva separatiştilor din regiunea Donbas.

Sursă; w ww.digi24.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri