Stiri sportive

NEBUNI după Mutu şi Zicu: 10.000 de fani la stadion

Adrian Mutu a fost prezentat marţi la Petrolul, în faţa a opt mii de suporteri, urmînd ca miercuri să efectueze şi primul antrenament alături de noii săi coechipieri. Într-o conferinţă de...
15.01.2014 | 18:14
NEBUNI dupa Mutu si Zicu 10000 de fani la stadion
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a fost prezentat marţi la Petrolul, în faţa a opt mii de suporteri, urmînd ca miercuri să efectueze şi primul antrenament alături de noii săi coechipieri. Într-o conferinţă de presă a fost prezentat şi Ianis Zicu, o altă achiziţie importantă a “lupilor galbeni” tot pentru un sezon şi jumătate. Atacantul de 30 de ani şi-a ales numărul 27, pe care l-a mai purtat la mai multe echipe în trecut, inclusiv la Poli Timişoara, unde a devenit golgheterul Ligii 1.

“Nu cred că trebuie să mai vorbim despre valoarea lui Ianis Zicu. El are golul în sînge. Prin aducerea lor încercăm să rezolvăm toate problemele din atac. Dacă va fi acelaşi de la Timişoara nu-mi fac probleme că ne va ajuta foarte mult. Se discută foarte mult de Mutu şi de Ianis, dar vreau să ştie lumea că la echipă sînt mulţi alţi fotbalişti de foarte mare valoare. Nu ei vor juca singuri, ci Petrolul. Mie îmi plac jucătorii care au golul în sînge şi care se descurcă bine pe spaţii restrînse împotriva adversarilor care se cantonează în apărare. Vom folosi aceeaşi formulă de joc ca şi în tur”, a declarat Cosmin Contra la conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

“Sînt extrem de bucuros că Petrolul mi-a oferit posibilitatea să evoluez la acest simbol al României. Sînt foarte bucuros că voi lucra din nou cu Contra, un antrenor de care se va mai auzi mulţi ani de acum înainte. Cu siguranţă toţi jucătorii se vor dărui pentru cîştigarea ambelor trofee. Este foarte greu, ca fotbalist, să te gîndeşti la ce va urma peste şase luni sau peste un an, aşa că nu puteam şti că voi ajunge aici. Am avut oferte şi din străinătate, dar mi-am dat cuvîntul celor de la Petrolul acum ceva timp numai că nu am vrut să vorbesc nimic pînă nu s-a oficializat mutarea. Iubesc Petrolul datorită lui Cosmin, datorită suporterilor. Multe echipe din lumea asta au jucători care adoră să ţină de minge, aşa că nu e nicio problemă. Nu consider că eu sau Mutu sîntem egoişti. Nu mai sînt <<cîine>> de opt ani. În România, după cum se judecă vîrsta, ar trebui să ne lăsăm la 30 de ani. Am semnat pe un an şi jumătate, nu este niciun secret”, a declarat Ianis Zicu la conferinţa de presă.

“Cred că trebuie să mă gîndesc mai mult la echipa de club, mai puţin la naţională. De aia am venit acasă. Să iau cîteva trofee la Ploieşti şi apoi mai vorbim. Publicul nostru este unul extrem de fanatic şi iubeşte echipa cu multă pasiune. Fotbalul trebuie să fie spectacol, astfel încît va fi o luptă frumoasă la titlu. Aşteptăm cele două restanţe pe care le Steaua le mai are şi apoi putem vedea exact care sînt datele problemei. În Coreea mi-a plăcut absolut tot, începînd cu felul în care m-au tratat oamenii. Cu siguranţă Cosmin Contra e unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta pe care i-a avut România, iar Mutu unul dintre cei mai mari fotbalişti. Peste tot eu am ajuns mai tîrziu decît el, şi la Inter şi la Parma. Acum am nimerit însă să jucăm împreună, iar acest lucru mă bucură.”Stau foarte aproape de Ploieşti, în Pipera, fac numai 30 de minute cu maşina. Dacă jucam într-o capitală cu 12 milioane de locuitori, cu trafic infernal ar fi fost mai complicat. Eu voi concura cu mine însumi, n-am alţi concurenţi. Trebuie să cîştigăm cele două trofee şi să ne bucurăm pentru ele alături de minunaţii noştri suporteri. Mi-a fost dor de România, dar asta este mai puţin important acum”, a mai spus Zicu la conferinţa de presă de prezentare.

ADVERTISEMENT