Fotbal intern

Primul antrenor al lui Alex Măţan: „Plângea când îl schimbam”

Alexandru Măţan este pe numele cel mai des rostit de către microbişti, după prestaţia excelentă a puştiului Viitorului în Turneul de Elită U19.
26.03.2018 | 08:54
Primul antrenor al lui Alex Măţan: „Plângea când îl schimbam”

Măţan a marcat în ambele partide câştigate de tricolori la Turneul de Elită U19, în victoriile cu Serbia şi Suedia. Fotbalistului Viitorului este original din Petroşani, acolo unde a început fotbal la Jiul, sub comanda antrenorului Aurel Moldovan. 

„Am participat cu Jiul la două turnee zonale, iar momentul culminant s-a petrecut la Odorhei, unde am câştigat competiţia. Alex a fost desemnat cel mai bun jucător din 700 de participanţi. La semifinală, l-am scos din teren să-l mai odihnesc. A început să plângă pe bancă. I-am explicat de ce l-am înlocuit. N-a fost chip să mă înţeleagă. A trebuit să-l bag la loc în teren”, a povestit primul tehnician al lui Măţan, pentru gsp.ro.

„L-a oprit Hagi, nu?”

Aurel Moldovan a povestit şi cum a ajuns Măţan la Viitorul: „În vara aceea a plecat la mare cu părinţii, iar la un moment dat m-a sunat tatăl. Înainte să îmi spună ce dorea, i-am zis direct: >. S-a blocat omul. >. A fost intuiţie, pentru că la calităţile băiatului era imposibil să nu sară în ochi” , a mai spus tehnicianul hunedorean. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri