Sport

Primul antrenor al lui Mirel Rădoi abia așteaptă revederea de la Severin: “Este un simbol al orașului și trebuie respectat” . Exclusiv

Partida Universitatea Craiova - CS Mioveni se va disputa pe stadionul din Drobeta Turnu - Severin, orașul natal al lui Mirel Rădoi. Primul antrenor al lui Rădoi a vorbit pentru Fanatik.
14.08.2022 | 12:53
Primul antrenor al lui Mirel Radoi abia asteapta revederea de la Severin Este un simbol al orasului si trebuie respectat  Exclusiv
Mirel Rădoi, așteptat de publicul din Severin pentru partida Universitatea Craiova - CS Mioveni: „Este un simbol al orașului și trebuie să respectat”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Tehnicianul „alb-albaștrilor” speră la o victorie pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu – Severin împotriva celor de la CS Mioveni. Pentru Mirel Rădoi este o partidă specială, deoarece va debuta în Superliga pe banca Universității Craiova în fața suporterilor din orașul său natal.

Mirel Rădoi, așteptat de publicul din Severin pentru partida Universitatea Craiova – CS Mioveni: „Merită aplauze pentru comportamentul și activitatea sa”

Marian Brihac, primul antrenor al lui Mirel Rădoi, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre ceea reprezintă tehnicianul Universității Craiova pentru locuitorii din Drobeta Turnu – Severin și începuturile carierei sale de jucător. Acesta va da lovitura de start a partidei programată duminică, de la ora 16:00, pe arena mehedințeană.

ADVERTISEMENT
Marian Brihac va da lovitura de start a meciului de la Severin
Marian Brihac va da lovitura de start a meciului de la Severin

Ce v-a plăcut la Mirel Rădoi când l-ați văzut prima dată jucând?

– Mi-a plăcut comportamentul, atitudinea lui față de sport, iar dacă respecți sportul vei fi răsplătit mai târziu. A fost un tip care a încercat să îi adune și pe ceilalți lângă el și să facă o echipă bună. A fost un lider încă de la început. Când ceilalți copii întârziau, el începea să îi certe și eu încercam să îl linișteșc.

Care a fost momentul în care v-ați dat seama că Mirel Rădoi va fi un fotbalist mare?

– Nu îmi amintesc acest moment, dar la un moment dat toți antrenorii din Oltenia au început să mă întrebe de el. I-am dat mână liberă pentru atitudinea lui față de colegii de la Severin. Nu puteam să stagnez evoluția unui copil care își dorea performanță în detrimentul celorlalți care veneau la antrenamente doar pentru distracție. La Severin a reușit să formeze un grup puternic, iar echipa se bătea de la egal la egal cu orice echipă din zona Olteniei.

ADVERTISEMENT

A existat o rivalitate între Mirel Rădoi și Cristi Chivu, atunci când acesta juca la Drobeta Turnu – Severin?

– Eu am fost coleg cu Mircea Chivu, tatăl lui Cristi Chivu, iar în momentele când jucam cu CSM Reșița exista o rivalitate între mine și tatăl lui. Când am jucat prima dată cu ei le-am spus că vreau să dea tot ce au mai bun, iar Mirel mi-a promis că vor face asta. După primele întâlniri s-au împrietenit, iar la finalul jocurilor își dădeau mâna de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Mirel Rădoi la Extensiv Craiova?

– În acea perioadă a fost dorit și de Universitatea Craiova, dar eu am mers pe mâna lui și i-am spus să se ducă unde vrea. Nu am vrut să intervin în evoluția lui, iar el a decis să plece la Extensiv Craiova. Sorin Cârțu a avut un cuvânt de spus în această mutare. L-am întrebat pe Mirel dacă vrea să plece la Extensiv sau Universitatea Craiova, dar a fost decis să plece la echipa din Bănie.

Putea să continue fotbalul în Drobeta Turnu – Severin?

– Nu am vrut să îl dăm la FC Drobeta, deoarece pentru că erau conducători care nu urmăreau interesele sportivilor. Am mers pe idea că vom căuta un club mai puternic și atunci au venit ofertele de la Universitatea Craiova și Extensiv, după și Timișoara.

ADVERTISEMENT

Cum ați primit vestea că Mirel Rădoi va fi antrenorul Universității Craiova?

– Mai ținem legătură și m-am bucurat că a revenit în antrenorat. Mi-ar fi plăcut să rămână și la lotul național pentru că a avut parte de susținere, dar este un tip orgolios care când zice nu este nu. După cum ați văzut, filosofia și ideile lui duc spre performanță, dar trebuie să îl ajute și jucătorii. Nu duce lipsă de valori, iar Mirel este un tip inteligent și va cere jucători dacă își va da seama că nu are jucători valoroși pe un anumit post.

Veți da lovitura de start la partida Universitatea Craiova – CS Mioveni…

– O să am cele mai mari emoții. Nu mă gândeam că voi fi ales să dau lovitura de start și mă bucur că am fost ales să dau lovitura de start a partidei din Drobeta Turnu – Severin.

Este iubit Mirel Rădoi la Drobeta Turnu – Severin, cum va fi atmosfera pe stadion?

– Vom vedea la ora partidei dacă Mirel Rădoi este iubit la Severin. Atmosfera va fi incendiară, pentru că noi nu avem echipă nici în Liga 3. Cu siguranță va fi primit bine la Severin, merită aplauze pentru comportamentul și activitatea sa. Este un simbol al orașului și trebuie să respectat.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CS Mioveni: 1,38 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: