News

Primul cadru medical mort din cauza COVID-19! Femeia lucra la Spitalul Județean din Constanța

03.04.2020 | 15:05
Primul cadru medical mort din cauza COVID19 Femeia lucra la Spitalul Judetean din Constanta
ADVERTISEMENT

România a confirmat primul deces în rândul cadrelor medicale din cauza COVID-19! Vorbim despre o femeie angajată în spitalul clinic județean din Constanța.

Primul cadru medical mort din cauza COVID-19!

De remarcat că aceasta a fost într-o vacanță în Turcia, dar, cel mai important, din momentul în care s-a întors în țară, femeia nu a mai ajuns la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Chiar conducerea unității medicale susține că aceasta nu a lucrat cu pacienți și nici nu a intrat în contact cu vreun coleg de la revenirea din concediu.

Femeia lucra într-un spital din Constanța

Se știe despre femeie că avea 54 de ani și s-a întors în România pe data de 13 martie. Aceasta a acuzat simptome de coronavirus, drept pentru care, în cele din urmă, a fost testată.

ADVERTISEMENT

Confirmarea că este infectată cu COVID-19 a venit pe data de 19 martie. Și în cazul ei, situația de sănătate nu era una tocmai fericită.

Femeia suferea și de alte boli – avea obezitate morbidă și în ultima perioadă a făcut bronhopneumonii repetate, ceea ce a dat de furcă personalului medical care o îngrijea.

ADVERTISEMENT

Asistenta medicală s-a stins din viață la data de 2 aprilie. Este pacientul cu numărul 117 care a murit în România din cauza coronavirusului.

Un alt deces este cel al unui bărbat de 61 de ani din Bucuresti. Acesta a fost internat în Spitalul  “Victor Babes” Bucureşti, prin transfer de la Spitalul Militar Bucureşti, pe data de 30 martie.
Bărbatul a fost confirmat în laboratorul Spitalului Militar Bucureşti pe data de 31 martie