News

Primul caz clinic de dependenţă de Fortnite, descoperit în Spania. Ce simptome avea pacientul

Caz unic la nivel mondial. Primul adolescent dependent clinic de Fortnite.
15.09.2021 | 21:55
Primul caz clinic de dependenta de Fortnite descoperit in Spania Ce simptome avea pacientul
Primul caz clinic de dependenţă de Fortnite, descoperit în Spania. Ce simptome avea pacientul. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Adolescentul din Spania a ajuns la spital din cauza simptomelor sale. Medicii și-au dat seama abia apoi ce se întâmpla, de fapt, cu băiatul, iar rezultatul este unic în lume.

Caz unic în lume. Primul caz de dependență clinică de jocuri

Este vorba, mai precis, despre faptul că adolescentul a fost primul caz cunoscut în lume care a ajuns la spital din cauza dependenței sale de un joc video.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Fortnite, joc cunoscut în întreaga lume. Minorul spaniol a stat în spital timp de două luni din cauza acestei dependențe, prima de la nivel mondial.

Adolescentul avea un comportament care l-a făcut antisocial și i-a făcut pe părinții tăi să se îngrijoreze, relatează EFE.

ADVERTISEMENT

Echipa care a avut grijă de acest băiat, în cadrul spitalului din Castello, regiune aflată în estul Spaniei, a informat despre acest caz și a punctat că este primul din lume.

Medicii au anunțat că copilul avea „simptome de dependenţă comportamentală gravă”, iar el se izola la domiciliu pentru a se juca, nu mai petrecea timp nici cu prietenii, dar nici cu familia.

ADVERTISEMENT

Ce simptome avea copilul dependent de Fortnite

Totodată, băiatul respingea orice fel de interacțiune cu persoanele din jur și devenise antisocial. Copilul mai manifesta și „refuzul de a apela la serviciile sanitare” sau „lipsa de flexibilitate personală persistentă”.

De asemenea, băiatul nu avea alte activități în afară de acest joc video și nici nu îl interesa să facă altceva în afară de a sta în camera sa și să joace Fortnite.

ADVERTISEMENT

Copilul, care înainte de a începe să se joace Fornite avea niște note foarte bune și putea chiar să fie numit un elev model, a început să nu mai prezinte interes la școală și chiar absenta foarte mult de la ore, lucru care i-a făcut pe părinții tăi să se îngrijoreze pentru starea lui de sănătate.

Mai mult decât atât, băiatul din Spania avea un program de somn foarte haotic și el chiar dormea puțin pentru a petrece cât mai mult timp în fața micului ecran să se joace.

Ce tratament a avut copilul. Rezultatele lui

Deși acest caz este unic în lume și medicii nu s-au mai întâlnit vreodată cu așa ceva, din fericire, copilul este acum mult mai bine.

Medicii au făcut un tratament special pentru acesta și au decis că este nevoie să colaboreze atât el, cât și familia sa, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Astfel, băiatul a început să utilizeze foarte puțin telefonul, tableta sau laptopul. De asemenea, acest lucru a fost făcut, în prima fază, sub supravegherea unui coleg, pentru a se asigura că băiatul are și o interacțiune socială.

După tratament, copilul a început să fie mai sociabil și să revină la comportamentul său normal de dinainte de această dependență.

ADVERTISEMENT