News

Primul caz de coronavirus apărut în școli la nici două ore de la reluarea cursurilor. Cine este persoana infectată cu Covid-19 de la Şcoala „Titu Maiorescu” Iaşi

02.06.2020 | 11:06
Primul caz de coronavirus aparut in scoli la nici doua ore de la reluarea cursurilor Cine este persoana infectata cu Covid19 de la Scoala Titu Maiorescu Iasi
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune tot ce trebuie să știi despre primul caz de coronavirus apărut în școli la nici două ore de la reluare. Astfel, în unitatea de învățământ “Titu Maiorescu” din Iași, în urma unui test PCR pentru COVID-19, a fost confirmat un caz pozitiv.

Primul caz de coronavirus apărut în școli la nici două ore de la reluare

În acest moment se știe că persoana respectivă a intrat în contact cu un coleg a cărui soție este confirmată pozitiv. Nu a durat mult și președinte USLIP IAȘI, prof. Laviniu Lăcustă, a recomandat și solicitat ca atât profesorii, cât și elevii să nu participe fizic la cursurile de pregătire până la clarificarea întregului context epidemiologic.

ADVERTISEMENT

“Ne întrebăm însă, dacă sindicatul nostru nu ar fi avut contractul cu Laboratoarele Praxis pentru testele COVID-19, care ar fi putut fi consecința prezenței la școală a cel puțin unei persoane infectate.

Cine este persoana infectată cu Covid-19 de la Şcoala „Titu Maiorescu” Iaşi

USLIP IAȘI își reafirmă punctul de vedere că indiferent de măsurile pe care le-am lua, nu poate fi ignorat pericolul care poate veni din exteriorul unităților școlare. Solicităm MEC și Guvernului României să nu arunce elevii, profesorii și familiile lor într-o aventură care poate avea asupra acestora consecințe foarte grave”, a transmis Laviniu Lăcustă.

ADVERTISEMENT

Conform colegilor de la Ziarul de Iași, persoana infectată cu Covid-19 de la Şcoala „Titu Maiorescu” nu ar face parte din rândul cadrelor didactice, ci lucrează în corpul administrativ. Cu toate acestea, vestea a băgat în sperieți pe toată lumea.

Nu puțini sunt cei care ar merge pe ideea ca școala să nu fie reluată. Părinții se tem de un adevărat val de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

„Va fi un haos!”, a transmis un părinte pe un grup de socializare. „Doamne, ce au de gând cu copiii noştri??? Chiar să nu facă cineva ceva??? Unde sunt măsurile de siguranţă????”., s-a întrebat o mamă.

Un cadru didactic subliniază că va trebui să se întoarcă în şcoală pentru a încheia situaţia şcolară. „Suntem chemaţi în şcoli să încheiem situaţia şcolară! Cine şi cum ne protejează? Doar Dumnezeu!”.

ADVERTISEMENT

De altfel, situaţia de la „Titu Maiorescu” scoasă la iveală de reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi a stârnit o mulțime de reacții negative la adresa autorităților pentru felul în care este gestionată întreaga situație.

„De 3 luni de zile ministrul Învăţământului îndeamna părinţii să-şi lase copiii la cursuri şi îi asigură de cele mai serioase măsuri pentru sănătatea şi siguranţa copiilor! Da, copilul meu nu este obligat să meargă la cursuri şi nici nu o va face, dar sunt copii care vor merge, iar la examen sunt toţi obligaţi să participe”, afirmă un alt părinte.

„Doamne, oamenii ăştia care au decis activităţi fizice în şcoli sunt de-a dreptul IRESPONSABILI ! Solicităm suspendarea acestor activităţi”, a subliniat o ieşeancă.

Trebuie specificat că nu toată lumea s-a speriat după apariția primului caz de coronavirus în școli. Astfel, un părinte a explicat că indiferent dacă se susţin sau nu examenele naţionale, elevii oricum nu respectă restricţiile impuse în această perioadă.

„Mă întreb câţi dintre elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a pe care părinţii încearcă să îi protejeze prin nesusţinerea bac-ului se plimbă nestingheriţi prin parcuri, se întâlnesc cu prieteni, colegi, aşteaptă deschiderea teraselor, dar NU vor sa dea bac-ul fiindcă, vezi Doamne, sunt în pericol? Pentru unii, şcoala e şi va rămâne nociva!”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

 

 

ADVERTISEMENT