News

OFICIAL. Primul caz de CORONAVIRUS în România, în județul Gorj. Autoritățile, conferință de presă în miez de noapte. 7 membri din familia românului, în carantină. Primele imagini din Prigoria

27.02.2020 | 01:04
OFICIAL. Primul caz de CORONAVIRUS în România, în județul Gorj. Autoritățile, conferință de presă în miez de noapte. 7 membri din familia românului, în carantină. Primele imagini din Prigoria
Primul caz de coronavirus în România, confirmat de autorități. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Se confirmă primul caz de coronavirus din România. În urma analizelor mai multor probe, s-a confirmat virusul apărut în China la unul din pacienții verificați în ultimele ore în județul Gorj, acolo unde a fost italianul purtător de coronavirus.

UPDATE, 01:05 În casa din Prigoria locuiesc părinții băiatului și bunicii. Partenera acestuia se află la Târgu Jiu și e singură.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 01:00 Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, a dezvăluit identitatea tânărului. Se numește Surescu Sergiu și are, așa cum s-a mai spus, 25 de ani. „Le vom aduce mâncare, apă. Vom aștepta instrucțiuni din partea Prefecturii, din partea DSP Gorj”, a spus doamna primar pentru Antena 3.

UPDATE, 00:57 Primele imagini de la casa din Prigoria unde o familie întreagă este izolată din cauza virusului corona. Sursa fotografiilor: Antena 3

ADVERTISEMENT

UPDATE, 00:49 Reporterii Antenei 3 au ajuns la casa din Prigoria a familiei bărbatului depistat cu coronavirus. Primarul comunei susține că tânărul de 25 de ani a participat la o nuntă în urmă cu câteva zile. Se fac filtre în comuna gorjeană, iar casa familiei aflată în carantină este păzită de jandarmi, transmite Antena 3.

UPDATE, 00:05 „Medicii sunt la locul lor. Suntem pregătiți”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel de la Institutul Matei Balș la Antena 3. „Nu am date despre vârsta pacientului. Avem 20 de paturi în momentul de față, se poate suplimenta la 40”, a completat Cercel.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 00:00 Conform presei din Gorj, bărbatul ar fi din comuna Prigoria și ar avea 25 de ani.

UPDATE, 23:52 Nu există informația că dintre cele 7 rude al bărbatului ar fi și minori. Majoritatea sunt persoane vârstnice.

UPDATE, 23:46 Raed Arafat a declarat că autoritățile se vor ocupa de cele 7 persoane din familia bărbatului din Gorj, asigurându-le hrana în perioada de carantină. Persoana cu coronavirus a fost la vânătoare cu italianul de 71 de ani.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23:35 Declarații făcute de Raed Arafat și ministrul Sănătății, Victor Costache:

  • „Avem primul caz confirmat cu COVID-19 pe teritoriul României. Imediat după ce va ajunge la București va intra pe schema de tratament. Starea bărbatului este bună. Nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste din această zonă” – Costache;
  • „Nu prezintă febră, tuse, alte simptome. Faptul că este un test pozitiv înseamnă că va fi transportat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu izoletă, s-au deplasat deja pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu. Acesta va fi adus la Matei Balș” – Raed Arafat;
  • „Toate cele 7 persoane care fac parte din familia bărbatului nu au coronavirus, dar vor sta sub pază, în izolare, la domiciliu, cel puțin 14 zile de carantină. Dacă la unul din cei 7 apar simptome, atunci se va testa, iar dacă iese pozitiv va ajunge la spital”, a completat Arafat.
  • „Această persoană a fost pusă sub izolare la domiciliu, sub pază permanentă. Persoanele cu care românul a intrat în contact vor fi supuse analizelor”, a mai arătat Arafat.

UPDATE, 23:27 Conform surselor Antena 3, 8 din membrii familiei bărbatului se află deja în carantină.

ADVERTISEMENT

Persoana care a fost diagnosticată pozitiv cu coronavirus a intrat în contact cu italianul Cesare, cel despre care se știe că a trecut prin țara noastră recent.

Conferinta de presa MAI

Primul caz de coronavirus în România. Suspiciuni despre un al doilea caz – surse – http://bit.ly/2Pu0RK1

Posted by Digi24 on Wednesday, February 26, 2020

Persoana care a luat coronavirusul de la italian este un bărbat dintr-o comună din Gorj, de naționalitate română.

Este vorba despre un bărbat care este purtător al virusului, deci se află în perioada de incubație. Autoritățile vor lua contactul cu toate persoanele cu care românul și italianul s-au văzut în ultimele zile.

Un alt lucru care s-a aflat despre bărbatul din Gorj este că nu prezenta niciun simptom. Este vorba despre o persoană tânără, din primele date.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri