Fotbal international

Primul caz de coronavirus la Barcelona. Medicul echipei a fost depistat cu COVID-19

26.03.2020 | 14:48
Primul caz de coronavirus la Barcelona Medicul echipei a fost depistat cu COVID19
ADVERTISEMENT

Barcelona este unul dintre marile oraşe ale Spaniei unde pandemia de coronavirus nu a făcut atâta prăpăd ca în capitala Madrid. Există şi aici cazuri de îmbolnăvire, dar nu de dimensiunile tragediei de la Madrid.

Primul caz de coronavirus la Barcelona

Jucătorii lui Quique Setien respectă cu stricteţe dispoziţiile autorităţilor şi stau închişi în somptuoasele lor case din capitala  Cataloniei. Şi străinii au ales varianta de a rămâne pe loc, decât să plece în ţările lor.

ADVERTISEMENT

Cotidianul La Vanguardia anunţă însă în ediţia de joi, 26 martie, apariţia primului caz de coronavirus în cadrul clubului de fotbal. Nu este vorba de unul dintre jucători, ci de şeful staffului medical, Ramon Canal.

Şi doctorul de la handbal e pozitiv

El a fost găsit pozitiv la scurt timp după ce un alt şef al serviciilor medicale, Josep Antoni Gutierrez, de la secţia de handbal, fusese deja dus la spital.

ADVERTISEMENT

Doctor Ramon Canal este la Barcelona din anul 2006, după ce a activat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi în câteva mari spitale.

Antrenamente personlizate la domiciliu

Jucătorii continuă la domiciliu antrenamentele personalizate, stabilite de stafful tehnic şi preparatorii fizici. Programul este foarte minuţios realizat şi prevede fiecare zi a săptămânii, cu excepţia weekendului.

ADVERTISEMENT

Mulţi dintre jucători, Leo Messi, Gerard Pique şi Luis Suarez în mai multe rânduri, au postat live video din cadrul şedinţelor lor de pregătire desfăşurate la domiciliu.

Vedetele echipei resping orice reducere salarială

În această perioadă de mare dificultate pentru întreaga Spanie continuă tensiunile între conducerea clubului şi jucători pe tema reducerii salariale. Tocmai cei mai importanţi jucători din lot sunt şi cei care se opun oricărei reduceri.

ADVERTISEMENT

Leo Messi, Luis Suarez, Gerard Piquereprezintă clar primii trei oameni ca importanţă în vestiarul catalanilor şi faptul că tocmai ei sunt atât de decişi să nu accepte propunerea preşedintelui Josep Bartomeu, care vrea, ce e drept, o drastică reducere, cu 70 la sută a contractelor, poate să îi determine şi pe jucătorii care aveau tendinţa de a spune da să se răzgândească.

ADVERTISEMENT