Fotbal intern

Primul caz de COVID 19 în Liga 1! Portughezul Ricardinho de la Voluntari depistat pozitiv la testul rapid făcut la revenirea în România

15.05.2020 | 22:01
Primul caz de COVID 19 in Liga 1 Portughezul Ricardinho de la Voluntari depistat pozitiv la testul rapid facut la revenirea in Romania
ADVERTISEMENT

Ricardinho, fundașul dreapta de 26 de ani al celor de la FC Voluntari, a fost depistat pozitiv la Covid 19 după un test rapid efectuat la revenirea în România.

El a fost izolat imediat și nu a luat contact cu colegii de la FC Voluntari, Informația a fost confirmată de agentul Bogdan Apostu, într-o intervenție televizată la Telekom.

ADVERTISEMENT

Ricardinho de la Voluntari, depistat pozitiv la primul test făcut la revenirea în România. „Da, e adevărat!”

Fotbalistul celor de la Voluntari a revenit joi în România și ar fi fost depistat cu coronavirus la primul test efectuat. Acesta însă este un test cu acuratețe mai scăzută, sub 50 la sută și se va ști realitatea abia după efectuarea celui de-al doilea test.

E adevărat, la acest prim test el a ieşit pozitiv. Dar probabilitatea este de 40% la acest prim test.

ADVERTISEMENT

Se aşteaptă al doilea test pentru a se confirma cu o probabilitate mai mare. Probabil că mâine vom avea rezultatul final.

Stă în caratină 14 zile

Ei au făcut testele separat, nu au interacţionat unii cu alţii. E izolat oricum, nu s-a întâlnit cu nimeni, pentru că abia a venit din Portugalia” – a spus Bogdan Apostu.

ADVERTISEMENT

Va urma așadar un al doilea test, acesta fiind considerat cel decisiv. Însă, oricum Ricardinho este obligat să rămână în carantină, izolat de restul echipei, pentru o durată de 14 zile.

Ce spune directorul sportiv de la Voluntari

„S-au făcut nişte teste şi e acel test pentru anticorpi. La el au ieşit slabi anticorpii. Nu ştim momentan. El nu are niciun simptom, nu a făcut febră, cum are un bolnav de coronavirus…

ADVERTISEMENT

Părerea mea e că nu are nimic. Cu o zi înainte a venit din Portugalia, nu a intrat în contact cu colegii”, a declarat directorul sportiv al lui FC Voluntari, Florin Cernat, la Telekom Sport.

Comunicatul oficial al clubului FC Voluntari

Clubul FC Voluntari a oferit și un comunicat oficial. „FC Voluntari ține să precizeze faptul că toți jucătorii noștri au fost testați, însă rezultatele acestei testări nu ne-au fost încă comunicate. Totodată dorim să vă precizăm că, odată cu sosirea rezultatelor testelor, acestea vor fi făcute publice pe canalele noastre de comunicare!”.

E foarte posibil ca echipa condusă de Mihai Teja să amâne intrarea în cantonament pentru restul sezonului care mai trebuie disputat.

Deocamdată, antrenamentele care se pot desfășura sunt permise numai în sistemul grupurilor mici, de câte maxim trei jucători, pentru respectarea regulilor de distanțiere socială. Există un protocol bine definit, prezentat în exclusivitate de FANATIK.

 

 

ADVERTISEMENT