Sport

Primul caz de dopaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Un călăreț a fost depistat pozitiv cu cocaină

Nici nu au început bine Jocurile Olimpice de la Tokyo și a fost înregistrat deja primul caz de dopaj.
21.07.2021 | 13:48
Primul caz de dopaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo Un calaret a fost depistat pozitiv cu cocaina
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura  fără spectatori, autoritățile japoneze luând această măsură de protecție din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai mulți sportivi de top au refuzat să participe la competiție din cauza acestor reguli stricte impuse,  cele mai sonore retrageri consemnându-se la tenis.

ADVERTISEMENT

Un călăreț ratează Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce s-a dopat

Unui călăreţ australian i-a fost interzisă participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a fost prins dopat chiar înainte de începerea competiției.

Conform The Guardian, Jamie Kermond, în vârstă de 36 de ani, a fost suspendat de Federaţia Australiană de Echitaţie după ce a fost testat pozitiv cu cocaină în iunie.

ADVERTISEMENT

”Domnului Kermond i se interzice să participe la orice eveniment acoperit de normele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), inclusiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în timp ce suspendarea sa provizorie este în vigoare”, a precizat federaţia.

Sportivul ar putea fi înlocuit cu un alt călăreț

Călăreţul, care are opţiunea de a-i fi analizat eşantionul B, a câştigat Campionatele Naţionale australiene în 2016 şi concurează în mod regulat la competițiile din Europa.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei australiene, Kermond nu a făcut deplasarea, marţi, la Tokyo, împreună cu restul echipei de echitaţie. El urma să ia parte la primele sale jocuri cu calul Yandoo Oaks Constellation.

Această suspendare privează teoretic echipa de sărituri peste obstacole de unul dintre cei trei membri ai săi. Comitetul olimpic australian a precizat însă că oficialii echipei se vor întruni în timpul zilei pentru a lua în considerare un posibil înlocuitor.

ADVERTISEMENT

Gafă de proporții a Federației Poloneze de Natație

Şase înotători polonezi, care trebuiau să participe la JO de la Tokyo, au fost nevoiţi să părăsească Japonia, după o eroare administrativă a federaţiei de la Varşovia. Oficialii polonezi au trecut pe lista pentru Jocurile Olimpice toți cei 23 de sportivi care au îndeplinit baremul de calificare, dar conform regulilor Federației Internaționale de Natație, Polonia nu putea fi reprezentată la Tokyo de mai mult de 17 înotători.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo va avea loc vineri, 23 iulie, dar anumite concursuri au început deja pentru a putea să se încheie în timp util. Și naționala de fotbal a României va începe mai devreme competițiea, urmând să joace joi, 22 iulie, de la ora 14:00, cu reprezentativa Hondurasului.

Una dintre  speranțele României la medalie este Laura Ilie. Dublă campioană europeană la tir în proba de Puşcă Aer Comprimat 10 metri, ea este prima sportivă din delegația noastră care va intra în cursa pentru medalii, la doar câteva ore după deschiderea oficială.

ADVERTISEMENT