News

Primul caz de “Flurona”, o combinație între Covid-19 și gripă, descoperit la o pacientă gravidă din Israel

Autoritățile din Israel au anunțat depistarea primului caz de "Flurona", o combinație între Covid-19 și gripă. Acesta a fost descoperit la o pacientă gravidă
01.01.2022 | 21:10
Primul caz de Flurona o combinatie intre Covid19 si gripa descoperit la o pacienta gravida din Israel
O gravidă din Israel a fost diagnosticată cu "Flurona", o combinație între Covid-19 și gripă. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost descoperit primul caz de “Flurona”, o combinație între Covid-19 și gripă. Acesta a fost depistat la o pacientă gravidă din Israel. Specialiștii avertizează că există posibilitatea descoperirii și a altor cazuri de acest fel.

Primul caz de “Flurona”, o combinație între Covid-19 și gripă, descoperit la o pacientă gravidă din Israel

Autoritățile israeliene au anunțat depistarea unui caz extrem de rar de infectare atât cu Covid-19, cât și cu gripă, denumit “Florona”.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, cazul inedit a fost descoperit la o femeie gravidă și nevaccinată, internată la un spital din Israel.

Medicii de la Spitalul Beilinson din Petach Tikva au găsit în organismul tinerei atât urme de Covid-19, cât și agenți patogeni gripali.

ADVERTISEMENT

“A fost diagnosticată cu gripă și coronavirus imediat ce a sosit. Ambele teste au revenit pozitive, chiar și după ce am verificat din nou.

Ambele infecții sunt virale și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior”, a declarat directorul Departamentului de Ginecologie al spitalului, profesorul Arnon Vizhnitser, citat de Hamodia.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții instituției spitalicești au precizat că noua mămică, care a prezentat doar simptome ușoare în urma dublei infecții, se simte bine și urmează să fie externată din spital într-una din zilele următoare.

“Anul trecut, nu am asistat la cazuri de gripă în rândul femeilor însărcinate sau care nașteau. Astăzi, vedem cazuri atât de coronavirus, cât și de gripă.

ADVERTISEMENT

Vedem din ce în ce mai multe femei însărcinate cu gripă. Este cu siguranță o mare provocare să ai de-a face cu o femeie care vine cu febră la naștere.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se întâmplă mai ales când nu știi dacă este coronavirus sau gripă”, a mai menționat profesorul Vizhnitser.

Ce spun autoritățile din Israel despre “Flurona”

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Israel au precizat că studiază rezultatele, pentru a determina dacă combinația celor două infecții poate provoca boli mai grave.

Deși acesta a fost primul caz documentat de dublă infecție, oficialii din domeniul sănătății sunt de părere că și alți pacienți au ambele infecții în corp, dar încă nu au fost diagnosticați.

Rămâne însă de văzut dacă vor mai fi și alte cazuri de “Flurona” în viitor sau acesta va rămâne singurul caz de acest fel.

Cazuri de Flurona, diagnosticate în Spania încă de la începutul pandemiei

Pe de altă parte, cercetătorii spanioli spun că țara lor a înregistrat cazuri de Flurona, încă de la începutul pandemiei, dar că epidemia de gripă A de la acel moment a mascat primele cazuri de Covid.

O echipă de cercetători de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid a publicat primul caz de infecție simultană în aprilie 2021, în urmă cu aproape un an.

Acel caz a fost observat la o femeie internată pe 18 ianuarie 2020, cu o lună înainte de apariția primelor cazuri oficiale de Covid-19 în Spania continentală.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS