News

Primul caz de poliomielită din SUA, după 10 ani. Anunțul medicilor din New York

Un adult din New York, diagnosticat cu poliomielită, este primul caz de acest gen din SUA după 10 ani. Persoana infectată cu această boală locuiește în Rockland County, New York.
22.07.2022 | 08:33
Primul caz de poliomielita din SUA dupa 10 ani Anuntul medicilor din New York
Medicii din SUA au depistat un bărbat bolnva cu poliomielită. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pacientul, un tânăr adult nevaccinat, a dezvoltat simptome de slăbiciune și paralizie în urmă cu o lună, potrivit Patriciei Schnabel Ruppert, reprezentantă a autorităților medicale din regiune.

Un caz de poliomielită în SUA

O situație asemănătoare a fost identificată în Marea Britanie, unde Agenția de Siguranță a Sănătății a anunțat că a descoperit poliovirus în sistemul de canalizare al Londrei. Așadar, sunt șanse mari ca și acolo să existe cazuri de poliomielită, care nu au fost momentan identificate, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Poliomielita, boală infecțioasă produsă de virusul poliomielitic nu are tratament. Persoanele infectate pot dezvolta simptome asemănătoare gripei, precum dureri de gât, febră, oboseală, greață, dureri de cap sau dureri de stomac.

În cazuri mai rare, la o persoană din 200, pot exista simptome mai grave precum furnicături și amorțeală la nivelul picioarelor, infecție la creier și paralizie.

ADVERTISEMENT

Boala, care afectează în special copiii, a infectat 58.000 de americani în 1952, anul în care a fost înregistrată cea mai mare epidemie de poliomielită. 3.145 de oameni au murit în acel an și 21.269 au rămas cu forme diverse de paralizie, potrivit specialiștilor.

Chiar dacă nu există tratament, medicii pot prescrie medicamente pentru relaxarea mușchilor, însă paralizia cauzată de această boală e permanentă.

ADVERTISEMENT

În cazul identificat în SUA, pacientul nu pare să se afle într-o stare proastă. ”Pacientul nu a prezentat vreo slăbiciune sau paralizie”, a precizat Schnabel Ruppert.

În România, autoritățile sunt în alertă din cauza acestei boli, în special pe fondul războiului din Ucraina. În anii trecuți, în țara vecină au fost identificate mai multe cazuri de rujeolă și poliomielită, astfel că autoritățile din România monitorizează atent situația, pentru a identifica eventuale cazuri.

ADVERTISEMENT

Singura variantă de a preveni această boală e respectarea programului național de vaccinare, care include scheme de imunizare pentru ambele boli. Cu toate acestea, România este printre țările unde oamenii sunt sceptici față de orice tip de vaccin.

ADVERTISEMENT
Tags: