Life

Primul caz “probabil” de Alzheimer la un tânăr de 19 ani. Ce au descoperit cercetătorii chinezi

Cercetătorii chinezi au descoperit primul caz “probabil” de Alzheimer la un tânăr de doar 19 ani. Ce simptome a avut adolescentul.
04.02.2023 | 11:50
Primul caz probabil de Alzheimer la un tanar de 19 ani Ce au descoperit cercetatorii chinezi
Un tânăr de doar 19 ani, primul caz “probabil” de Alzheimer. Sursa foto: Pixabay, Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cercetătorii chinezi au descoperit primul caz “probabil” de Alzheimer la un tânăr de 19 ani. Capacitățile cognitive ale băiatului au fost afectate semnificativ, așa că experții cred că maladia se poate manifesta și la persoane mai tinere.

Un tânăr de doar 19 ani, primul caz “probabil” de Alzheimer

Încă de la vârsta de 17 ani, tânărul respectiv a început să aibă probleme de memorie și dificultăți de concentrare, conform echipei de oameni de știință de la Centrul de Inovare pentru Tulburări Neurologice dintr-un spital din Beijing.

ADVERTISEMENT

După un an, tânărul era deja afectat de “o pierdere semnificativă a memoriei recente”. Acesta nu-și mai putea aminti evenimente din ziua precedentă sau unde își punea lucrurile, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Mai mult, tânărului i-a fost afectată și capacitatea de lectură, iar reacțiile sale au început să fie tot mai lente, după cum au observat experții chinezi.

ADVERTISEMENT

De altfel, reducerea graduală a memoriei s-a agravat destul de mult, astfel că tânărul nici nu-și mai putea aminti dacă a mâncat sau nu. Acesta a fost nevoit să renunțe la școală din cauza deteriorării capacității sale cognitive.

În familia tânărului nu existau cazuri de Alzheimer, după cum a transmis Jia Jianping, care a condus studiul. În plus, băiatul nu avea boli genetice sau boli care ar fi putut cauza pierderea memoriei.

ADVERTISEMENT

Jianping a cerut să fie studiată mai în detaliu posibilitatea ca Alzheimer să se manifeste și la persoanele mai tinere.

În urma acestei descoperiri, mai mulți cercetători chinezi au confirmat faptul că Alzheimer nu este o patologie care apare exclusiv la persoanele adulte sau în vârstă.

ADVERTISEMENT

Descoperirile cercetătorilor chinezi au fost publicate recent în revista științifică Journal of Alzheimer’s Disease.

Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă cronică. De obicei, boala începe încet, iar treptat se agravează în timp, fiind cauza a 60–70% din cazurile de demență.

Cel mai frecvent simptom, în stadiul incipient al bolii, este dificultatea unei persoane de a-și aminti evenimentele recente. Treptat, simptomele se agravează, iar speranța de viață medie după acest diagnostic este de trei până la nouă ani.

ADVERTISEMENT
Tags: