News

Primul centru de vaccinare anti-Covid pentru copii, amenajat în Capitală. Imunizarea ar putea debuta la 1 iunie

Vaccinarea anti-Covid pentru copii ar putea debuta în România pe 1 iunie. Un prim centru a fost deja amenajat în Capitală.
30.05.2021 | 18:13
Primul centru de vaccinare antiCovid pentru copii amenajat in Capitala Imunizarea ar putea debuta la 1 iunie
Primul centru de vaccinare anti-Covid pentru copii, amenajat în Capitală. Imunizarea ar putea debuta la 1 iunie. Sursa foto: newyorker.com
ADVERTISEMENT

Vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea debuta chiar de Ziua Internațională a Copilului, pe 1 iunie.

În Sectorul 4 al Capitalei a fost amenajat un centru dedicat adolescenților. Acum, cadrele medicale mai așteaptă doar instrucțiunile autorităților pentru a putea începe imunizarea.

ADVERTISEMENT

Aceste demersuri au fost efectuate la scurt timp după ce a fost autorizat vaccinul produs de Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Primul centru de vaccinare anti-Covid pentru copii, amenajat în Capitală

Autoritățile anunță că primul centru mobil de vaccinare anti-Covid a copiilor ar urma să fie deschis de Primăria Sectorului 4 în parcul Lumea Copiilor.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se va întâmpla după ce oficialii dau undă verde campaniei de imunizare a minorilor cu vârste între 12-15 ani, au precizat autoritățile locale.

Precizarea vine după ce inițial a fost transmisă informația potrivit căreia centrul va fi inaugurat începând de sâmbătă, la scurt timp după ce Agenția Europeană a Medicamentului a decis aprobarea vaccinării copiilor din categoriile de vârstă menționate, cu serul Pfizer / BioNTech.

ADVERTISEMENT

Un comunicat citat de Agerpres, emis de autoritățile locale, precizează că centrul din parcul Lumea Copiilor, plasat în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, va avea două puncte de imunizare.

”Vaccinarea efectivă a copiilor va debuta în momentul în care autorităţile naţionale vor emite toate instrucţiunile necesare. Din acel moment, centrul mobil va fi deschis zilnic, în intervalul orar 08,00 – 20,00, timp în care minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19, cu acordul părinţilor/reprezentanţilor legali.

ADVERTISEMENT

Aceştia îi vor însoţi, de altfel, pe copii şi vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeaşi cantitate de 0,3 ml utilizată şi pentru imunizarea adulților, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

EMA a dat undă verde primului vaccin contra Covid-19 pentru copii

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, vineri, 28 mai, administrarea vaccinului Pfizer / BioNTech pentru copiii între 12 și 15 ani.

Instituția europeană a anunțat că și pentru această categorie de vârstă este recomandată administrarea vaccinului în două doze, la distanță de 3 săptămâni.

”Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.

Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, citat de RO Vaccinare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS