ADVERTISEMENT
News

Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România. Unde se află acesta

În România există un singur aeroport care are un centru de vaccinare. Acesta este Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureș
Autor: Anca Flondor | 28.05.2021 | 23:40
Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România. Unde se află acesta
Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România. Unde se află acesta. Sursa foto: facebook

Premieră în România. S-a deschis primul centru de vaccinare într-un aeroport. Acesta funcționează la Târgu Mureș, în județul Mureș. A fost detașată și o echipă de medici de la centrul de vaccinare amenajat la Căminul Cultural Ungheni.

ADVERTISEMENT

Celor care doresc să se vaccineze în aeroportul “Transilvania” li se va administra serul produs de Johnson and Johnson. Pentru acest tip de vaccin nu este nevoie de rapel.

“Stimați pasageri, Aeroportul “Transilvania Târgu Mureș” are plăcerea să vă comunice faptul că astăzi, data de 28.05.2021 ora 17:00, s-a inaugurat primul Centru Mobil de Vaccinare într-un aeroport – frontieră aeriană”, este anunțul făcut pe pagina de socializare.

Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România

Au existat mai multe discuții cu privire la deschiderea unor centre de vaccinare în aeroporturi. Valeriu Gheorghiță spunea că acestea ar trebui de asemenea să fie deschise și la punctele de frontieră.

ADVERTISEMENT

“Încep să fie active și vor fi mai multe centre operaționale în punctele de frontieră,  în zonele de intrare în țară, atât în aeroporturi, mai ales cele care au zboruri internaționale, cât și la punctele terestre – Nădlac, Vama Borș, Satu Mare pentru a avea posibilitatea în mod deosebit pentru cetățenii români din Diaspora care revin în țară să se poată vaccina”, spunea Gheorghiță, în urmă cu câteva zile.

Astfel, autoritățile din Mureș s-au mobilizat rapid. Prefectul județului Mureș, Mara Togănel și primarul orașului Ungheni, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Mureș au purtat discuții cu reprezentanții Aeroportului Internațional „Transilvania”.

După ce au fost puse la punct toate detaliile, vineri a fost inaugurat primul centru de vaccinare într-un aeroport. De aici se fac curse spre și dinspre Germania, Marea Britanie și Egipt.

ADVERTISEMENT

Doritorii se pot vaccina cu serul produs de Johnson and Johnson

La centrul de vaccinare din Aeroportului Internațional „Transilvania” a fost detașată o echipă de medici de la centrul de vaccinare de la Căminul Cultural Ungheni.

“Am deschis al doilea centru de vaccinare, care se adresează atât turiștilor cât și locuitorilor noștri și desigur tuturor celor care tranzitează această zonă.

ADVERTISEMENT

Noi am reușit să întreținem această colaborare interinstituțională, să oferim soluții în ceea ce privește nevoia de personal medical și alte chestiuni logistice.

Fiind prima localitate din țară în care acest proiect a căpătat o finalitate, nu pot decât să încurajez demersul și să îi asigur pe români de cele mai bune intenții din partea autorităților”, a declarat primarul orașului Ungheni, Victor Prodan.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!