News

Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România. Unde se află acesta

În România există un singur aeroport care are un centru de vaccinare. Acesta este Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureș
28.05.2021 | 23:40
Primul centru de vaccinare deschis intrun aeroport din Romania Unde se afla acesta
ADVERTISEMENT

Premieră în România. S-a deschis primul centru de vaccinare într-un aeroport. Acesta funcționează la Târgu Mureș, în județul Mureș. A fost detașată și o echipă de medici de la centrul de vaccinare amenajat la Căminul Cultural Ungheni.

Celor care doresc să se vaccineze în aeroportul “Transilvania” li se va administra serul produs de Johnson and Johnson. Pentru acest tip de vaccin nu este nevoie de rapel.

ADVERTISEMENT

“Stimați pasageri, Aeroportul “Transilvania Târgu Mureș” are plăcerea să vă comunice faptul că astăzi, data de 28.05.2021 ora 17:00, s-a inaugurat primul Centru Mobil de Vaccinare într-un aeroport – frontieră aeriană”, este anunțul făcut pe pagina de socializare.

Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România

Au existat mai multe discuții cu privire la deschiderea unor centre de vaccinare în aeroporturi. Valeriu Gheorghiță spunea că acestea ar trebui de asemenea să fie deschise și la punctele de frontieră.

ADVERTISEMENT

“Încep să fie active și vor fi mai multe centre operaționale în punctele de frontieră,  în zonele de intrare în țară, atât în aeroporturi, mai ales cele care au zboruri internaționale, cât și la punctele terestre – Nădlac, Vama Borș, Satu Mare pentru a avea posibilitatea în mod deosebit pentru cetățenii români din Diaspora care revin în țară să se poată vaccina”, spunea Gheorghiță, în urmă cu câteva zile.

Astfel, autoritățile din Mureș s-au mobilizat rapid. Prefectul județului Mureș, Mara Togănel și primarul orașului Ungheni, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Mureș au purtat discuții cu reprezentanții Aeroportului Internațional „Transilvania”.

ADVERTISEMENT

După ce au fost puse la punct toate detaliile, vineri a fost inaugurat primul centru de vaccinare într-un aeroport. De aici se fac curse spre și dinspre Germania, Marea Britanie și Egipt.

Doritorii se pot vaccina cu serul produs de Johnson and Johnson

La centrul de vaccinare din Aeroportului Internațional „Transilvania” a fost detașată o echipă de medici de la centrul de vaccinare de la Căminul Cultural Ungheni.

ADVERTISEMENT

“Am deschis al doilea centru de vaccinare, care se adresează atât turiștilor cât și locuitorilor noștri și desigur tuturor celor care tranzitează această zonă.

Noi am reușit să întreținem această colaborare interinstituțională, să oferim soluții în ceea ce privește nevoia de personal medical și alte chestiuni logistice.

Fiind prima localitate din țară în care acest proiect a căpătat o finalitate, nu pot decât să încurajez demersul și să îi asigur pe români de cele mai bune intenții din partea autorităților”, a declarat primarul orașului Ungheni, Victor Prodan.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: