News

Primul centru de vaccinare dintr-o biserică, inaugurat la Brașov. Când încep imunizările

Centru de vaccinare într-o biserică, în Brașov. Iată la ce lăcaș de cult pot merge oamenii să se imunizeze.
17.06.2021 | 18:37
Primul centru de vaccinare dintro biserica inaugurat la Brasov Cand incep imunizarile
ADVERTISEMENT

În România va fi inaugurat primul centru de vaccinare împotriva noului coronavirus într-un lăcaș de cult. Acesta va fi în Brașov, iar autoritățile de acolo au anunțat când încep imunizările.

Primul centru de vaccinare dintr-o biserică, inaugurat la Brașov

Centrul de vaccinare va fi deschis în ziua de luni, iar oamenii pot merge pentru imunizare la Biserica Neagră din Brașov. Oamenii sunt așteptați în această zi, între ore 10 și 19.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare de aici are loc în cadrul inițiativei „Liber la vaccinare, liber la viaţă!“, prin care oamenii au șansa de a se vaccina. Doritorii se pot duce la această biserică.

De asemenea, pentru a face totul mai atractiv, cei de la Primăria Brașov au decis să aibă loc concentre de orgă pe tot parcursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre şi, important este de ştiut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră şi pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

Ce au declarat reprezentanții Bisericii, după transformarea ei în centru de vaccinare

Reprezentanții de la Biserica Neagră au transmis că doresc ca viața oamenilor să fie prelungită și că sunt dispuși să ia orice măsură în privința acestui lucru.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ei au făcut un apel la brașoveni pentru a se duce la biserică să se vaccineze, pentru că vor avea un dublu câștig, acela de a se imuniza și cel de a asculta recitatul de la orgă.

„Comunitatea Bisericii Negre susţine orice măsură care duce la prelungirea vieţii. Suntem alături de cadrele medicale şi de autorităţi pentru eforturile comune de a combate virusul.

ADVERTISEMENT

Invităm, cu mult drag, pe toţi braşovenii să participe la acest maraton de vaccinare în Biserica Neagră. O să se bucure de o ambianţă deosebită şi de cântec de orgă pe tot parcursul maratonului”, a spus Frank – Thomas Ziegler, şef birou la Biserica Neagră.

Vaccinarea se va face fără programare, la fel ca și în cazul celorlalte centre de imunizare din țară, iar oamenii pot alege să folosească serul de la Pfizer sau Johnson&Johnson.

ADVERTISEMENT