News

Primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta, înregistrat în România. Câte infecții cu mutația indiană sunt în țară

România a înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta, mutația indiană a Covid-19.
24.06.2021 | 13:11
Primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta inregistrat in Romania Cate infectii cu mutatia indiana sunt in tara
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 24 iunie, autoritățile din România au raportat primul deces al unei persoane infectate cu varianta Delta – indiană – de Covid-19.

Victima provine din județul Argeș. Până acum, au fost depistate 44 de cazuri cu această variantă în țara noastră, potrivit INSP.

ADVERTISEMENT

România a raportat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta. Câte infecții cut mutația indiană sunt în țară

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat, joi, primul deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu varianta Delta (indiană) de Covid.

Conform autorităților din zona sanitară, până în 20 iunie, în România au fost depistate 44 de cazuri cu varianta Delta.

ADVERTISEMENT

În același timp, INSP anunță că ”În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, în România, a variantei Delta”.

Decesul persoanei infectate cu varianta Delta de Covid-19 s-a produs în județul Argeș.

Numărul deceselor provocate de noile tulpini Covid a crescut la 31, dintre care 27 au fost provocate de tulpina Alpha (britanică), 3 de tulpina Gamma (braziliană) și unul de tulpina Delta (indiană).

ADVERTISEMENT

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână au fost identificate încă 40 de cazuri de infectare cu variante care determină îngrijorare (VOC), dintre care 28 cu tulpina britanică, nouă cu cea indiană și trei cu braziliană.

În total, au fost confirmate 1.628 de cazuri cu noile tulpini. Dintre acestea, 1.553 de cazuri sunt cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta (sud-africană), 20 cu varianta Gamma și 44 cu varianta Delta. Rata de confirmare cu VOC a stagnat în ultima săptămână la 73%.

ADVERTISEMENT

Tulpina Delta, considerată una extrem de contagioasă

Mutația Delta a Covid-19, depistată pentru prima dată în India şi deosebit de contagioasă, ar urma să reprezinte 90% din cazurile noi de COVID-19 în Uniunea Europeană până la sfârşitul lunii august, a prognozat miercuri Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

”Este foarte probabil ca varianta Delta să circule pe scară largă pe timpul verii, mai ales în rândul tinerilor care nu sunt vizaţi de vaccinare”, a avertizat Andrea Ammon, directoarea ECDC, într-un comunicat citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: