ADVERTISEMENT
Sport

Primul deces Covid-19 din fotbalul românesc! Un fost oficial LPF a murit, după ce a stat internat trei săptămâni la ATI

Autor: Marian Popovici | 24.08.2020 | 15:10
Primul deces Covid-19 din fotbalul românesc! Un fost oficial LPF a murit, după ce a stat internat trei săptămâni la ATI
Primul deces din cauza COVID-19 din fotbalul românesc! Un fost oficial LPF s-a stins după ce a stat internat trei săptămâni la ATI.

Fotbalul românesc a fost dat peste cap de pandemia de COVID-19. Campionatul precedent nu a putut fi încheiat pe teren din cauza jucătorilor și altor oameni din staff infectați de la mai multe echipe. Din păcate, a apărut și primul deces din cauza noului coronavirus în fotbalul românesc. 

ADVERTISEMENT

Este vorba de fostul director al Departamentului de Ordine și Siguranță din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, Mihai Stancu. El a trecut în neființă în urmă cu o săptămână, anunţul fiind făcut de LPF, printr-un comunicat oficial, la acel moment.

Ce nu s-a ştiut însă este că fostul oficial LPF a decedat, la 71 ani, după ce s-a infectat cu COVID-19, iar ulterior, starea de sănătate i s-a agravat.

Primul deces din cauza COVID-19 din fotbalul românesc! Mihai Stancu, oficial LPF până în martie, a murit după ce a stat internat trei săptămâni la ATI

Chestorul Mihai Stancu a muncit timp de 23 de ani la Direcția de Poliție Rutieră, mai întâi ca șef de serviciu și apoi ca director adjunct. Apoi, din 2004 și până în 2009 a condus Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

ADVERTISEMENT

În paralel a lucrat și în fotbal. Originar din Urziceni, a făcut parte din echipa care a câștigat singurul titlu al Unirii Urziceni, în anul 2009. El a fost consilierul din umbră al patronului Dumitru Bucșaru și omul care a controlat tot ce se întâmpla la club:

Foto: Mihai Stancu (stânga) și Dumitru Bucșaru (dreapta)

“Mihai Stancu e cel care a condus Urziceniul. El era în spatele a tot ce se întâmpla. Prieten la cataramă cu Giovanni, cu Victor (n.r. Becali), cu Gino Iorgulescu. Era de șpriț lung, dar un om competent. E printre puținii de la Ligă care-și fac treaba foarte bine”, spunea Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF.

După ce proiectul Unirea Urziceni a intrat în anonimat, Mihai Stancu a fost observator și director al Departamentului de Ordine și Siguranță din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal. El și-a desfășurat activitatea la LPF până la începutul pandemiei, când i s-a încheiat contractul.

ADVERTISEMENT

Ar fi contractat noul coronavirus de la o petrecere câmpenească!

FANATIK a vorbit cu apropiații fostului oficial LPF care au dezvăluit că Mihai Stancu, în vârstă de 71 de ani, era sănătos tun. Nu a avut probleme de sănătate nici în trecut și făcea regulat mișcare. Săptămânal era pe teren, fiind practicant de tenis cu piciorul.

Mihai Stancu ar fi contractat noul coronavirus la o petrecere câmpenească de la Valea Călugărească. El era un iubitor al vinului și chiar s-a implicat în câteva afaceri de acest gen și nu rata aceste festivaluri.

ADVERTISEMENT
Primul deces din cauza COVID-19 din fotbalul românesc! Un fost oficial LPF s-a stins după ce a stat internat trei săptămâni la ATI
Primul deces din cauza COVID-19 din fotbalul românesc! Un fost oficial LPF s-a stins după ce a stat internat trei săptămâni la ATI. Foto: Mihai Stancu

Starea de sănătate s-a deteriorat rapid, deşi nu avea comorbidităţi! A stat internat trei săptămâni la ATI, iar înmormântarea s-a făcut în regim COVID

Deși nu avea comorbidități, starea lui Mihai Stancu s-a deteriorat rapid și a fost intubat pentru că a făcut o infecție pulmonară, care i-a produs o hemoragie puternică. Ulterior, a fost transportat la Terapie Intensivă, iar după o suferință de trei săptămâni, a decedat din cauza COVID-19.

Funeraliile lui Mihai Stancu au fost în regim de COVID-19. Doar familia a putut să îi fie alături pe ultimul drum și nimeni nu a avut voie să îl vadă, din cauza faptului că a decedat fiind infectat cu noul coronavirus. Nici măcar oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal nu au putut fi prezenţi, care au trimis doar o coroană, din cauza restricțiilor.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, LPF a emis un comunicat de presă prin care anunța dispariția lui Mihai Stancu, însă nu au precizat motivele decesului, doar că “s-a stins in urma unei grele suferințe”. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!