Sport

Primul “Derby de România” din istorie disputat fără spectatori! Ce nu s-a văzut la TV în Dinamo – FCSB 0-3: apărare în carantină, atmosferă de vacanță și o umilință greu de imaginat!

25.06.2020 | 21:58
Primul Derby de Romania din istorie disputat fara spectatori Ce nu sa vazut la TV in Dinamo  FCSB 03 aparare in carantina atmosfera de vacanta si o umilinta greu de imaginat
ADVERTISEMENT

Primul derby Dinamo – FCSB din istorie fără spectatori în tribune s-a jucat pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Atmosferă ca de vacanță în confruntarea din semifinalele Cupei României, singura competiție care ar mai putea aduce glorie pentru cele două rivale, greu încercate de probleme în acest sezon. 

Am plecat spre stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare cu o oră și jumătate înainte de meci. Spre deosebire de alte derby-uri în care tensiunea plutea în aer și hoardele de suporteri inundau străzile din jurul stadionului, de această dată a fost liniște. Una nefirească, cu care nu eram obișnuiți și sperăm să nu fim nevoiți pe viitor să ne obișnuim.

ADVERTISEMENT

Aleea spre stadion a fost goală, iar liniștea a fost perturbată doar de tunetele care anunțau o nouă aversă… de parcă n-ar fi fost destule “descărcări electrice” în ultima perioadă la Dinamo. Norii negri au fost destul de amenințători, dar ploaia a fost una de scurtă durată, un duș cu 30 de minute înainte de meci.

Primul “Derby de România” din istorie disputat fără spectatori! Aleile, goale în drum spre stadion

Aleea spre stadionul Dinamo
Aleea spre stadionul Dinamo

La intrarea în stadion, jurnaliștii și oficialii au trecut printr-un triaj epidemiologic. Au completat o declarație și li s-a luat temperatura. Apoi, a putut să își ia fiecare locul marcat de la tribuna a doua, A existat o distanță de două scaune între fiecare loc ocupat. În total la tribuna a doua au stat aproximativ 20 de oameni, jurnaliști și oficiali ai celor de la Dinamo, dar și juniori ai “câinilor”, care și-au văzut rivalii pe foaia de joc a FCSB-ului, care a avut o bancă formată în totalitate din juniori:

ADVERTISEMENT

„Îi știm bine pe toți, am jucat des împotriva lor. Așteptăm să debutăm și noi la Dinamo”, ne-a spus Flavius Vioiu, unul dintre puștii de la echipele de tineret a lui Dinamo.

Dinamo grupa 2003
Dinamo grupa 2003

Fanii au privit meciul de la balcoanele Spitalului de Urgență!

Cu cât ne apropiam mai mult de startul meciului, creștea și numărul de decibeli din boxe. Pentru a înviora atmosfera letargică, gazdele au dat mai tare muzica, Freddy Mercury fiind auzit probabil în cartierele Ștefan cel Mare și Tei, la ce liniște era în jur.

ADVERTISEMENT

Ar fi nedrept să spunem că meciul s-a jucat fără spectatori, în condițiile în care câțiva oameni de la Spitalul de Urgență și-au adus scaunele pe balcon și au privit derby-ul.

Fani care urmăresc meciul de la Spitalul de Urgență
Fani care urmăresc meciul de la Spitalul de Urgență

Atmosferă de vacanță, ca un meci la Marbella: soare și voie bună!

La începutul meciului a fost ținut un moment de reculegere pentru Ionuț Popa, carismaticul antrenor care s-a stins din viață azi la vârsta de 67 de ani. Apoi, s-a dat start meciului. Deși este un derby care poate salva sezonul echipei care trece mai departe, atmosfera a fost una de vacanță.

ADVERTISEMENT

Nici nu putea fi altfel. Soare, liniște și voie bună, exact ca un meci de pregătire dinaintea sezonului în Marbella sau alt cantonament însorit de pe coasta Spaniei. Mai tensionați au fost oficialii lui Dinamo, Bogdan Bălănescu trăind meciul ca un leu în cușcă, suferind pentru fiecare acțiune ratată a “câinilor”.

Fază de meci de la Dinamo - FCSB
Fază de meci de la Dinamo – FCSB

Recital de ratări ale lui Adrian Petre până la golul lui Adi Popa!

În boxe au răsunat cântecele peluzei dinamoviste, cea care a fost alături și din punct de vedere financiar de echipă în ultimul timp și care au cumpărat bilete virtuale la fiecare meci al lui Dinamo post-COVID.

Pe teren s-a văzut dorință de ambele părți, cu FCSB mai bine organizată în prima parte a meciului, dar și cu Dinamo care a pus probleme defensivei lui Vintilă, însă finalizarea a lăsat de dorit. În debutul meciului, ocaziile mai mari le-au avut oaspeții, șutul lui Darius Olaru trecând la o palmă de poartă. Adrian Petre a ratat și el o șansă uriașă în minutul 27.

Recitalul ratărilor “fecesebiste” a continuat și Adrian Petre a ratat din nou din postură de 1 la 1 cu Piscitelli, care l-a blocat pe vârful FCSB-ului. Oaspeții au controlat jocul după minutul 20, iar banda dreaptă de la Dinamo s-a creat un adevărat bulevard pentru roș-albaștrii.

După ocaziile ratate de Petre, Adi Popa, proaspăt întors din șomaj tehnic direct printre titulari, a încris după o nouă acțiune în care banda dreaptă a “câinilor”, păzită de Kilyen, a fost făcută praf de FCSB. Din minutul 32, scorul a fost 1-0 pentru roș-albaștri.

Bucuria după golul lui Adi Popa
Bucuria după golul lui Adi Popa

Joc alambicat la începutul reprizei a doua!

Popa a avut imediat încă o șansă bună în banda dreaptă, a pătruns nestingherit în careu, dar s-a încurat în propriile driblinguri și a fost blocat. După prima repriză, cei de la Dinamo trebuie să își pună multe întrebări. Și nu referitoare la șansele de a câștiga Cupa României, cât la rămânerea în prima ligă.

A doua parte a început cu greșeli de ambele părți. Un joc alambicat, cu multe faulturi de o parte și de alta și fără nicio ocazie clară. Trebuie să remarcăm însă faptul că Dinamo a avut o altă atitudine față de joc și s-a văzut mai multă dorință. Oaspeții au părut că se mulțumesc cu avantajul de pe tabelă și au stat mai mult la cutie și au începrcat să lovească pe contraatac.

Și au fost la un pas să facă 2-0. Adi Popa a scăpat singur cu Piscitelli, portarul italian a respins în față, iar ghinionistul serii, Adrian Petre a tras în italian, mingea a sărit tot la el, dar lovitura de cap a fost scoasă de pe linia porții.

Dinamo a ratat o șansă uriașă în minutul 65 prin Robert Moldoveanu, al cărui șut l-a întrebuințat serios pe Vlad. A fost prima șansă importantă pentru “câini” în partea secundă.

Darius Olaru, gol după o fază suspectă de offside!

Cei de la FCSB au avut nevoie de un singur contraatac pentru a rezolva meciul. Cristi Dumitru a scăpat în dreapta, iar șutul său a fost respins în față de Piscitelli. Ca să înțelegi degringolada din apărarea lui Dinamo, mingea a sărit la același Dumitru, care l-a așteptat câteva secunde pe Darius Olaru să apară în careu. Șutul fostului atacant al lui Gaz Metan Mediaș nu a mai putut fi parat de italian. 2-0 din minutul 74.

Faza la care a scăpat Cristi Dumitru a fost suspectă de offside, însă cum nu avem VAR în fotbalul românesc, asistentul e suveran. Istvan Kovacs nu a avut un meci greu, iar fără presiunea tribunelor misiunea fluierașilor pare mai ușoară.

Umilință totală pentru Dinamo! 0-3 în minutul 82

Cristi Dumitru și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 82. Tânărul fotbalist de la FCSB a profitat de o nouă gafă în apărarea lui Dinamo și l-a învins pe nefericitul Piscitelli, cel care a mai limitat din proporțiile scorului.

Apărarea lui Dinamo a rămas în carantină. Defensiva lui Adrian Mihalcea s-a prezentat la un standard greu de închipuit, iar pe final “câinii” au căzut de tot. Demoralizați, umiliți de rivali pe propriul teren, dinamoviștii trebuie să se gândească serios la amenințarea retrogradării și să nu mai viseze la trofee care să salveze un sezon ratat din toate punctele de vedere.

De cealaltă parte, FCSB este o echipă atât de inconstantă încât este greu să prevezi modul în care va evolua. Astăzi am văzut o echipă în care tinerii lui Vintilă au zburdat în Ștefan cel Mare, dar asta s-a întâmplat și cu concursul adversarilor care s-au prezentat lamentabil.

Primul Derby de România din istorie disputat fără spectatori! Ce nu s-a văzut la TV în Dinamo - FCSB 0-3 apărare în carantină, atmosferă de vacanță și o umilință greu de imaginat!
Adrian Popa marcheaza un gol in poarta lui Riccardo Piscitelli cu toata opozitia lui Mihai Popescu si Szabolcs Istvan Kilyen in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru turul semifinalei Cupei Romaniei, disputat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, joi 25 iunie 2020.

Primul “Derby de România” fără spectatori în tribune din istorie s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru FCSB, echipă care și-a asigurat, practic, biletele pentru finala Cupei României. Rămâne ca Dinamo să își reconsidere poziția și să ia în serios amenințarea retrogradării.


(P) Cota BETANO pentru Astra – FCSB: 2,05 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT