Life

Primul discurs oficial al Regelui Charles de Crăciun. Monarhul a stat în picioare în timpul momentului

Regele Charles a înregistrat deja primul său discurs de Crăciun, iar momentul a fost unul cu adevărat deosebit față de ce știam până acum.
24.12.2022 | 16:33
Primul discurs oficial al Regelui Charles de Craciun Monarhul a stat in picioare in timpul momentului
Primul discurs al Regelui Charles de Crăciun va fi unul cu adevărat special. Sursă foto: PA / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Regele Charles a înregistrat primul său mesaj de Crăciun la doar câțiva metri de locul de veci al mamei sale iubite.

Regele Charles, primul său discurs de Crăciun

Monarhul, în vârstă de 74 de ani, a fost filmat în timp ce rostea discursul în The Quire of St George’s Chapel din Castelul Windsor, stând în picioare pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Milioane de oameni au urmărit slujba de înmormântare a reginei în același loc, înainte ca sicriul ei să fie înmormântat în capela adiacentă George VI Memorial Chapel.

Discursul Regelui Charles a ținut nu mai puțin de 10 minute, însă acesta va rămâne un secret bine păzit până când va fi difuzat la ora 15:00 în ziua de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, surse au dezvăluit pentru The Sun că  lucrurile vor fi diferite, iar britanicii vor avea parte de o adevărată ”surpriză”.

“Va aduce, desigur, un omagiu Majestății Sale, Regina Elisabeta”, a spus una dintre surse.

Când a fost înregistrat discursul de Crăciun al Regelui Charles

Menționăm că Regele Charles a înregistrat mesajul pe 13 decembrie, între difuzarea primului și a ultimului episod al documentar șocant al lui Harry și Meghan de pe Netflix.

ADVERTISEMENT

Singura fotografie publicată de Palatul Buckingham înainte de discurs a făcut aluzie la acreditările ecologice de lungă durată ale regelui.

Un pom de Crăciun decorat cu ornamente realizate din materiale sustenabile apare în fundalul neclar din spatele său, în Quietre.

ADVERTISEMENT

Discursul regelui, primul eveniment care a fost filmat în Capela St George de la funeraliile din septembrie, a fost surprins de o echipă BBC.

Aceștia au înlocuit o echipă de la ITV într-o schimbare surpriză de ultim moment. Se așteaptă ca imaginile cu Regele Charles deci, să fie intercalate cu imagini de la Jubileul din iunie și de la ultima călătorie a reginei.

Amintim și că la petrecerea Jubileului, Charles a salutat “revărsarea de căldură și afecțiune” pentru mama sa.

Regina Elisabeta a susținut 69 de discursuri de Crăciun

Iar în primul său discurs în calitate de rege, la 24 de ore de la anunțarea morții ei, a spus: “Fie ca zboruri de îngeri să te cânte spre odihna ta.”

În urmă cu un an de zile, Regina Elisabeta și-a înregistrat și ea ultimul mesaj de Crăciun de la Castelul Windsor. Atunci, aceasta a spus că este conștientă de “trecerea ștafetei” de la ea la membrii familiei.

Având în vedere starea sa de sănătate, în ultimii ani, Regina Elisabeta rostea discursul în spatele unui birou. Regele Charles a făcut-o însă în picioare, lucru care reprezintă deja o schimbare majoră.

Amintim că primul discurs televizat al Reginei Elisabeta a avut loc în 1957. În total, aceasta a înregistrat cele 69 de discursuri de Crăciun adresate națiunii și Commonwealth-ului în palatele regale.

Menționăm că în acest an, Meghan Markle și prințul Harry au fost excluși de la petrecerea de Crăciun, având în vedere dezvăluirile șocante făcute în timpul documentarului lor controversat.

ADVERTISEMENT