Stiri sportive

Primul duel între frați în Cupa României! Lorenzo Acka vs Stephane în CSM Reșița – Universitatea Craiova

25.09.2019 | 18:17
Primul duel intre frati in Cupa Romaniei Lorenzo Acka vs Stephane in CSM Resita  Universitatea Craiova

Duelul CSM Reșița – U Craiova propune, pe lângă duelul din teren, și o confruntare între doi frați. Stephane Acka, fundașul celor de la Universitatea Craiova se întlâlni cu fratele său, Lorenzo, cel care evoluează pe postul de apărător dreapta în echipa Reșiței.

Duel între frații Acka în Cupa României

CSM Reșița se întâlnește cu Universitatea Craiova în șaispreazecimile Cupei României, iar în primul 11 al celor două echipe se regăsesc doi frați. Stephane Acka, fundaș central în formația lui Victor Pițurcă are șansa de a se întâlni pe gazonul stadionului Ion Oblemenco cu fratele său, Lorenzo, cel care va evolua pe banda dreaptă a apărării divizionarei secunde CSM Reșița.

Cel mai probabil, cei doi frați vor putea să se întâlnească doar la începutul meciului, la fazele fixe, la pauză și după ultimul fluier al arbitrului, date fiind pozițiile celor doi din teren, care nu le vor permite să aibă prea multe dueluri unu contra unu.

Stephane Acka se va duela cu fratele său în meciul cu CSM Reșița. Sursă Foto: Sportpictures
Stephane Acka se va duela cu fratele său în meciul cu CSM Reșița. Sursă Foto: Sportpictures

Lorenzo Acka a fost în probe la Universitatea

Lorenzo Acka a susținut și o serie de antrenamente alături de fratele său, Acka. Fundașul dreapta a fost luat în probe de Univeristatea Craiova în vara acestui an, dar antrenorul de atunci, Corneliu Papură, a decis să nu îl păstreze în lot, chiar dacă a avut evoluții apreciabile în meciul de pregătire disputat împotriva câștigătoarei Cupei României din Dolj, CS Cârcea.  După perioada de probe din Bănie, Lorenzo Acka a semnat cu CSM Reșița, în ultimele zile ale perioadei de mercato, din postura de jucător liber de contract.

Lorenzo Acka este mai tânăr cu patru ani decât Stephane, are 24 de ani, și a mai bifat experiențe în ligile inferioare ale fotbalului italian. Principala calitate a sa, cel puțin la prima vedere, pare a fi viteza, iar de-a lungul timpului a jucat atât ca fundaș dreapta, cât și ca apărător stânga.