Fotbal international

Primul fotbalist care ajunge în închisoare pentru încălcarea regulilor de carantină anti COVID-19

16.05.2020 | 15:48
Primul fotbalist care ajunge in inchisoare pentru incalcarea regulilor de carantina anti COVID19
ADVERTISEMENT

Jucătorul tunisian Hamdi Nagguez, care evolează în Europa la echipa lituaniană FK Suduva, este primul fotbalist care va ajunge să execute o pedeapsă de patru luni de închisoare pentru încălcarea regulilor de carantină anti COVID-19!

Hamdi Nagguez joacă în Lituania

Hamdi Nagguez a fost condamnat de un tribunal din Rabat, dar judecătorul care a pronunțat verdictul a declarat ulterior că există posibilitatea ca, totuși, fotbalistul să poată efectua cele patru luni într-o formă de arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, pedeapsa dictată vineri nu a fost schimbată și la acest moment jucătorul are de efectuat cele patru luni în spatele gratiilor.

Altercație verbală cu oamenii legii la controlul auto

Se pare că la agravarea situației ar fi contribuit faptul că internaționalul marocan ar fi avut un comportament neadecvat, intrând într-o dispută verbală cu oamenii legii, în momentul în care a fost oprit la un control auto de către reprezentanții Gărzii Naționale, .

ADVERTISEMENT

El încălcase regulile de carantină, care îi interziceau ieșirea din localitatea unde se afla, fără  avea un motiv bine întemeiat și, în plus, se pare că avea probleme și cu documentele de drum.

A stat timp de o săptămână în arestul Poliției

Inițial, președintele Federației și cel al Ligii Profesioniste au încercat să intervină pentru a aplana conflictul, dar au trebuit să bată în retragere, după ce rețelele de socializare au fost asaltate de suporteri indignați de amestecul celor doi oficiali peste ceea ce hotărăsc autoritățile statului.

ADVERTISEMENT

După ce a fost reținut de Garda Națională pe 22 aprilie, jucătorul a rămas timp de o săptămână în arestul Poliției, înainte de a fi judecat. El a trimis o scrisoare președintelui țării, Kais Saied, cerându-i ajutorul pentru a fi eliberat, dar nu a primit nici un răspuns.

Englezul Kyle Walker a încălcat de trei ori carantina

În Maroc, spre deosebire de Regatul Marii Britanii, unde fundașul lui Manchester City și al naționalei Angliei, Kyle Walker, a încălcat de trei ori până acum regulile de carantinare, severitatea justiției e mult mai mare, pentru a stopa alte eventuale abateri similare prin acest exemplu.

ADVERTISEMENT

Kyle Walker, pentru toate faptele comise, se poate alege u o amendă maximă de 1500 euro, un fel de bacșiș din imensul salariu săptămânal pe care îl are la City. Și sârbul Luka Jovic a încălcat regulile și a trebuit să stea nemișcat în casă, la Belgrad, pentru ca să nu fie și el trimis după gratii.

ADVERTISEMENT