Fotbal international

Primul fotbalist care evoluează cu mască de protecție! S-a întâmplat în Liga Campionilor

16.12.2020 | 19:44
Primul fotbalist care evolueaza cu masca de protectie Sa intamplat in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Primul fotbalist din istorie care evoluează cu mască de protecție pe față este atacantul formației CD Olimpia din Honduras, Jerry Bengtson, dar acest lucru nu-l împiedică să marcheze goluri.

Pandemia de coronavirus a făcut peste 1,6 milioane de victime, iar specialiștii îndeamnă la protecție maximă, una dintre cerințele obligatorii în mai multe țări fiind purtarea măștii.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, fostul fotbalist de la FC Botoșani, Florinel Ursu, a murit la vârsta de doar 38 de ani. El fusese infectat cu Covid-19 în Spania, unde era stabilit, și avea probleme de sănătate din cauza plămânilor.

Masca de protecție, folosită de un fotbalist la meciuri

Însă, un fotbalist din Honduras a dus totul la extrem și intră pe teren în timpul meciurilor cu mască de protecție pentru a-și proteja familia. Este vorba de căpitanul echipei CD Olimpia, Jerry Bengtson, în vârstă de 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Conform publicației britanice The Sun, jucătorul folosește de mai mult timp ”accesoriul” în timpul partidelor din campionatul intern, dar el s-a făcut remarcat abia acum după un meci din Liga Campionilor din America de Nord.

Jerry Bengtson a susrprins pe toată lumea când a folosit masca de protecție în timpul partidei pe care echipa sa a pierdut-o, acasă, scor 0-1, în fața formației canadiene din MLS, Montreal Impact, în manșa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Deși a fost învinsă, CD Olimpia a acces în semifinalele competiției, după ce învinsese formația pregătită de celebrul atacant francez Thierry Henry în deplasare, cu scorul de 2-1. Trupa din Honduras s-a calificat datorită golurilor mai multe marcate în deplasare și va întâlni în semifinale formația mexicană Tigres UNAL.

”Este ciudat pentru că este singurul jucător din echipă și din campionat care joacă cu mască. Nu-l deranjează și marchează și goluri”, a declarat antrenorul echipei CD Olimpia, Pedro Troglio.

ADVERTISEMENT

Internațional din Honduras, Jerry Bengtson a marcat 14 goluri în 31 de meciuri jucate în acest an în toate competițiile pentru CD Olimpia.

ADVERTISEMENT