Fotbal intern

Primul fotbalist “sacrificat” de Gigi Becali! Vrea să scape de el!

Unul dintre jucătorii aduşi pe bani grei de la Viitorul va fi vândut în vară de FCSB pentru un preţ modic.
11.04.2018 | 17:02
Primul fotbalist sacrificat de Gigi Becali Vrea sa scape de el

Gigi Becali este omul care decide tot în materie de transferuri la liderul Ligii 1. Meme Stoica şi Nicolae Dică sunt consultanţi la care apelează foarte rar, pentru că patronul consideră că se pricepe mai bine, fiind vorba despre afaceri. Numai că nu de puţine uneori Becali a dat greş. FANATIK.RO a aflat că şeful roş-albaştrilor este acum decis să se despartă definitiv, în vară, de unul dintre fotbaliştii promiţători cumpăraţi de la Gică Hagi.

La Cluj a fost avertismentul, cu Iaşi a fost finalul!

Este vorba despre Dragoş Nedelcu. Mijlocaşul de 21 de ani a ieşit din graţiile lui Gigi Becali şi va fi vândut la vară la prima ofertă concretă pe care FCSB o va primi. Din informaţiile FANATIK.RO, Nedelcu şi-a semnat “sentinţa” după meciul cu Iaşi din play-off. Atunci, el a fost schimbat la pauză de Nicolae Dică! Patronul a turbat când a văzut cum joacă internaţionalul de tineret şi a cerut înlocuirea sa cu Teixeira!  Becali îl avertizase pe Nedelcu în legătură cu situaţia sa la liderul Ligii 1 încă de la meciul cu CFR Cluj, când a decis să fie scos din lot!  

De la 50 de milioane de euro la acoperirea pagubei!

Declinul sportiv al puştiului cumpărat cu două milioane de euro a fost constant. Gică Hagi, omul care l-a lansat în Liga 1, crede necondiţionat în talentul fotbalistului: “Eu ştiu de Nedelcu că e cel mai bun mijlocaş central din România. Este opinia mea. El, ca mijlocaş, atingea la noi mingea între 100 şi 110 ori. E cel mai bun mijlocaş din România fără discuţii. Pe fapte, în ultimii ani. Când se duce la tineret, desenează. Tineretul e prea mic pentru el. Steaua n-a plătit degeaba banii ăia”, declară Hagi. În momentul transferului, Gigi Becali însuşi exulta: “De când am luat acceptul şi am închis afacerea trăiesc o bucurie, pentru că am luat ce e mai bun în România la ora asta. Nedelcu nu poate fi mijlocaş central mai bun decât Casemiro, dar poate fi fundaş central mai bun ca Pique!”. Interesant: Becali nu a crezut că poate fi un mijlocaş de calitate şi, cu toate acestea, i-a fixat o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro! Acum, e dispus să îl cedeze şi pentru o sumă mai mică decât cea plătită către Viitorul, adică sub două milioane de euro!

“Îngropat” de sistem şi de Pintilii!

Dar ce s-a schimbat pentru Nedelcu, mijlocaşul central care încânta sub comanda lui Hagi? Specialiştii sunt de părere că două sunt motivele principale: sistemul de joc al celor de la FCSB, cu doi mijlocaşi centrali defensivi, şi faptul că este folosit alături de Mihai Pintilii, un fotbalist cu calităţi asemănătoare, dar cu o personalitate infinit mai puternică. De altfel, selecţionerul Cosmin Contra a dat glas supărărilor lui Nedelcu, care se plânsese de aceste lucruri apropiaţilor: “Pot vorbi de Nedelcu, pentru că este un jucător de naţională, cu prezenţe constante la tineret şi care se află şi în vederile mele. Nedelcu suferă de schimbarea de sistem, jucând şi cu Mihai (n.r. Mihai Pintilii), acolo, la Steaua. Dragoş poate să joace număr 5, în faţa apărării. Acolo se simte cel mai bine, singur, dacă se poate. Iar dacă joci în sistem 4-2-3-1 şi pui lângă el un fotbalist foarte ofensiv, care să ajungă din linia a doua în jumătatea adversă, atunci ar fi mai bine. Dar, pentru că joacă cu Mihai, ambii fiind fotbalişti defensivi….. De aici şi acele schimbări foarte multe în jocul lui. Mie îmi place foarte mult Nedelcu, am zis asta şi când eram la Dinamo”, a declarat Contra recent.

“Tocat” de criticile lui Becali

Pe lângă aceste probleme strict tactice, Nedelcu are la FCSB şi un alt inamic: presiunea exercitată de Gigi Becali. Deşi toţi fotbaliştii care semnează cu formaţia roş-albastră ştiu că salariul mare vine la pachet şi cu jignirile acestuia, nu toţi sunt în stare să gestioneze o astfel de situaţie. Fiind un fotbalist mai retras, Nedelcu a fost dat peste cap de reproşurile lui Becali: “Să nu mai spun despre Nedelcu. Nu trebuia pus să joace după ce a venit de la echipa naţională. Nu ai cum să câştigi un meci dacă joci cu trei jucători care sunt pe dinafară. Teixeira, Nedelcu şi Marko, afară cu ei dacă nu joacă, pe banca de rezerve. Să se înveţe minte dacă nu joacă fotbal. I-am atras atenţia lui Nedelcu, ai grijă şi nu mai greşi! Nedelcu să spună că e obosit şi nu joacă! Nu te joci la Steaua cu atitudinea! Acum regret că am dat banii pe procente pentru Nedelcu“, spunea patronul FCSB la un moment dat. Tot Nedelcu a fost făcut praf şi după un meci cu Gaz Metan: “Doarme în ghete! El nici nu bagă piciorul la minge, ca să recupereze… Şi am dat două milioane de euro pe el! Iertaţi-mă că am zis că vând jucători pe zeci de milioane! Pe cine să vând? Budescu, Teixeira, Pintilii? Că ei sunt singurii buni! Doar nu pe Nedelcu, care doarme pe teren!”. În fine, ultimul episod în care mijlocaşul a fost “mitraliat” de omul care îl plăteşte a fost după partida cu Iaşi din play-off: “Eu când spun că am jucători valoroşi, aşa i-am luat şi aşa am dat două milioane pe Nedelcu, trei pe Coman… Aşa i-am luat! L-am auzit pe Gică spunând că Florinel Coman nu are nimic sub Mbappe, dar l-am văzut că puteam să plecăm pe contraatac şi el a dat mingea adversarilor, să ne dea ei gol. Nu am cum să fiu bucurus. Are dreptate Cioinac. Am dat 5 milioane pe Coman şi Nedelcu şi nu merită“, a tunat Gigi Becali.

Impresarul a început deja să îi caute echipă: “E urmărit!”

Situaţia incertă prin care trece Nedelcu la FCSB l-a determinat pe agentul său să înceapă să îi caute o echipă unde să îl transfere din vară. Cum din Liga 1 nimeni nu se poate apropia de suma dorită de Gigi Becali, Pietro Chiodi s-a orientat spre străinătate. Înainte să semneze cu FCSB, Nedelcu se afla pe lista câtorva cluburi puternice din Olanda şi Germania, iar acum acestea şi-au reactivat interesul pentru mijlocaş. “Nedelcu este atent urmărit, chiar dacă nu joacă la Steaua“, a declarat Chiodi pentru o televiziune de sport.

2 milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru transferul lui Dragoş Nedelcu de la Viitorul

50 de milioane de euro este clauza de reziliere a contractului dintre Nedelcu şi FCSB

Tags: