Fotbal international

Dennis Man, lăudat de italieni după primul gol în tricoul Parmei. Ce notă a primit românul

03.04.2021 | 19:06
Dennis Man laudat de italieni dupa primul gol in tricoul Parmei Ce nota a primit romanul
ADVERTISEMENT

Dennis Man a spart gheaţa în Serie A, cu un gol în minutul 88 al meciului Benevento – Parma, din etapa a 29-a din campionatul italian. Reuşita românului a adus egalitatea pe tabelă, iar oaspeţii au plecat cu un punct.


UPDATE ora 19:10 / Prestaţia lui Dennis Man în partida cu Benevento i-a adus aprecieri în Italia. Parmalive.com (site dedicat formaţiei românului) i-a acordat cea mai mare notă dintre toţi fotbaliştii „cruciaţilor“ – 6,5. „A fost cel mai bun din atacul Parmei, dar în prima repriză nu s-a evidenţiat. A avut o singură lovitură de cap. În a doua repriză a început mai bine, a încercat un şut din afara careului, iar pe final a încercat să-şi impulsioneze colegii cu mai multe acţiuni individuale. A marcat primul lui gol pentru ‘cruciaţi’ cu un stâng frumos, care a salvat-o pe Parma de o nouă înfrângere. În prelungiri a fost la un pas să devină eroul zilei, dar a ratat o lovitură de cap după o centrare perfectă“, au scris italienii.

ADVERTISEMENT

Şi Gazzette dello Sport a apreciat evoluţia şi mai ales reuşita lui Dennis Man: „D’Aversa se aruncă în atac şi îi introduce pe Cornelius şi pe Mihăilă. Numai Parma mai e pe teren care încearcă totul. Şi reuşeşte prin Cornelius care îi împinge o minge lui Dennis Man, pe fază cu stângul pentru a înscrie cel mai frumos gol al zilei. Oaspeţii forţează pentru că egalul nu e suficient şi e Man, încă o dată, aproape de gol într-un final foarte tensionat“.


Ştire iniţială 3 aprilie 2021, ora 18:10

Dennis Man a mai avut alte două ocazii mari, cea mai importantă dintre ele în ultimele secunde ale partidei, când nu a reuşit să cadreze o lovitură de cap pe care scria 3 puncte.

ADVERTISEMENT

Dennis Man, primul gol în Serie A

Benevento – Parma, din etapa 29, era un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării. Gazdele, 29 de puncte, se aflau înaintea startului meciului la o distanţă confortabilă de zona roşie, în timp ce oaspeţii, 19 puncte, ocupau penultima poziţie.

Benvento a deschis scorul prin Glik (23) în urma unei lovituri de la colţul terenului. Parma s-a aruncat în atac şi a reuşit egalarea prin Kurtic (55), la 9 minute după introducerea lui pe teren.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oaspeţii au reuşit să treacă în avantaj cinci minute mai târziu, prin reuşita lui Gagliolo, dar VAR a anulat golul pe motiv de ofsaid. În 67, Artur Ioniţă i-a trecut din nou pe cei de la Benevento în avantaj.

Finalul de meci i-a aparţinut lui Dennis Man. Mai întâi, fostul jucător de la FCSB a trimis un şut de la marginea careului de 16 metri puţin pe lângă stâlpul porţii adverse (83), după care a reuşit să restabilească egalitatea (88 – Video aici).

ADVERTISEMENT

Ratare imensă în prelungiri

În prelungirile partidei, Dennis Man a avut şansa de a aduce toate cele trei puncte pentru echipa sa. A primit o centrare din dreapta, în centrul careului, dar lovitura sa de cap a trecut peste poartă. În momentul execuţiei, Conti l-a jenat evident şi românul nu a putut controla corect balonul.

Alte două minute mai târziu, acelaşi Dennis Man a fost protagonistul unei noi faze la poarta lui Benevento. De această dată, la o centrare de pe stânga, fostul jucător de la FCSB s-a ciocnit cap în cap cu un coechipier, împins uşor de un fundaş advers. S-a terminat cu scorul de 2-2, iar Parma rămâne penultima în Serie A, cu 20 de puncte, la 3 lungimi de locul salvator 17, ocupat de FC Torino, care are şi două meciuri mai puţin jucate.

ADVERTISEMENT
Tags: