News

Primul înec la Marea Neagră în acest sezon estival. Victima avea doar 36 de ani

07.05.2021 | 20:53
Primul inec la Marea Neagra in acest sezon estival Victima avea doar 36 de ani
ADVERTISEMENT

Nici n-a început bine acest sezon estival și a fost semnalat primul înec la Marea Neagră. Din păcate, un bărbat de 36 de ani a murit vineri după-amiaza, în timp ce practica un sport nautic.

Tragedia s-a petrecut la Neptun. Victima făcea kitesurfing, dar a pierdut controlul kite-ului și a căzut în apă.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Constanța, un echipaj SMURD și unul de la Ambulanță au intervenit vineri după-amiaza pentru salvarea unei persoane scoase din mare, inconștientă. Din nefericire, a fost constatat decesul. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, conform Antena3.

Un bărbat care practica kitesurfing a murit la Marea Neagră. Este primul înec din acest sezon estival

Victima este din județul Ilfov. Bărbatul făcea kitesurfing, iar la un moment dat a pierdut controlul kite-ului.

ADVERTISEMENT

Echipajele medicale au aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes, și au declarat decesul bărbatului de 36 de ani.

Recent, o altă tragedie a avut loc în Hunedoara. Un copil de doar trei ani a fost găsit înecat în râul Cerna. Deși tatăl lui și echipajele de pompieri au încercat disperat să îl salveze, totul a fost în zadar.

ADVERTISEMENT

Tot incidentul s-a petrecut foarte repede. Băiatul s-a apropiat de malul răului, să se joace cu pietre. S-a dezechilibrat însă și a fost luat de ape, înainte că tatăl să apuce să reacționeze.

“Pompierii au desfăşurat un dispozitiv de căutare a minorului cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi sătenilor. În jurul orei 00:00, trupul micuţului a fost găsit în apa râului, la aproximativ doi km de locul în care a dispărut.

ADVERTISEMENT

După culegerea primelor informaţii, poliţiştii au stabilit că minorul era însoţit de tatăl său când s-au deplasat pe malul râului Cerna, unde copilul a început să se joace, aruncând pietre în apă. La un moment dat, minorul s-a dezechilibrat, a căzut în apă şi a fost luat de apă, tatăl neputând să îl mai salveze”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT