Sport

Primul interviu al lui Enzo Maresca la Chelsea. Analiza noului antrenor de pe Stamford Bridge

Enzo Maresca este noul antrenor de la Chelsea, iar italianul are ca scop aducerea echipei de pe Stamford Bridge înapoi în topul din Premier League.
08.07.2024 | 16:20
Primul interviu al lui Enzo Maresca la Chelsea Analiza noului antrenor de pe Stamford Bridge
Enzo Maresca, prezentat oficial la Chelsea. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Enzo Maresca la Chelsea este o mutare îndrăzneață din partea londonezilor. Fanii sunt sceptici în ceea ce privește abilitățile italianului, care nu are o experiență foarte mare în antrenorat. Însă, rămâne de văzut cât de bună a fost alegerea fostului tehnician de la Parma, care a lucrat cu Man și Mihăilă.

Analiza noului antrenor de pe Stamford Bridge

Enzo Maresca a urcat destul de repede pe scara ierarhică a posibililor tehnicieni la Chelsea. Italianul de 44 de ani vine pe banca formației de pe Stamford Bridge după un singur an cu Leicester City, formație cu care a câștigat Championship-ul sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

A fost un an fotbalistic excepțional pentru tânărul tehnician. Însă, acesta este lucrul care îl recomandă? Pe lângă experiența din sezonul anterior, Maresca a antrenat din postură de principal Parma, pentru doar 14 meciuri și Manchester City U23, timp de 28 de partide.

La echipa de tineret a campioanei din Premier League, Enzo Maresca s-a făcut remarcat, iar după scurta perioadă la Parma a făcut pasul în staff-ul lui Manchester City. În cariera de jucător, italianul, fost mijlocaș central, a fost antrenat de Carlo Ancelotti, Marcello Lippi sau Manuel Pellegrini.

ADVERTISEMENT

Însă, punctul culminant a fost atunci când a lucrat umăr la umăr cu Pep Guardiola. După doar un sezon cu antrenorul spaniol, Maresca a acumulat tot ce avea nevoie și s-a întors la cariera de principal. La Leicester City am putut vedea influența lui Pep, însă și un aport personal destul de consistent din partea antrenorului italian.

Așadar, ca antrenor principal, Maresca nu are un CV de talia lui Chelsea, însă poate compensa prin calitățile personale și prin tot ceea ce a reușit să învețe, intens, în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Primul interviu al lui Enzo Maresca la Chelsea

În cadrul primului său interviu la Chelsea, Enzo Maresca s-a arătat foarte entuziasmat pentru că a primit pe mână o echipă atât de talentată, în cadrul unui club foarte important din Premier League. Antrenorul italian a părut încrezător în cadrul discursului său, dar a arătat și câteva momente de emoții. Un lucru normal pentru un tehnician care face acest pas.

“Sunt foarte fericit și entuziasmat. Va fi o călătorie fantastică și sunt încântat să încep cât mai curând posibil să lucrez cu jucătorii. Am încercat să cunosc toți oamenii din jurul terenului de antrenament și câțiva dintre jucătorii care sunt deja aici. Dar senzația este fantastică.

ADVERTISEMENT

Unul dintre motivele pentru care sunt aici este pentru că sunt convins că echipa este foarte bună și plină de talent. Cel mai important lucru acum este să putem crea cultura potrivită care să ne motiveze pentru noul sezon.

Întotdeauna spun același lucru: dacă ești capabil să îmbunătățești jucători, atunci ești capabil să îmbunătățești și echipa. Deci, obiectivul nostru este să încercăm să le îmbunătățim pe toate zi de zi. Cred că fiecare manager are propria idee sau propriul stil. Al meu este destul de clar. Vom încerca să fim o echipă agresivă la minge și în afara mingii.

Când te alături unui club precum Chelsea, știi că trebuie să câștige. Așa că vom începe lupta pentru a câștiga titluri. Consider Chelsea unul dintre cele mai mari cluburi din lume, așa că mă simt foarte mândru că sunt aici.

Cunosc bine lotul, pentru că am tot văzut meciuri cu ei în ultimii ani. Acum rămâne să ne cunoaștem și față în față. Aveți încredere în proces, aveți încredere în idee, fiți în spatele echipei. Cu siguranță ne vom bucura de călătorie”, a declarat Enzo Maresca în primul interviu ca antrenor la Chelsea.

ADVERTISEMENT