Fotbal intern

Bombă RTV! Primul interviu cu BECALI din închisoare

Gigi Becali a vorbit pentru prima oară de cînd se află în puşcărie. El a acordat un interviu telefonic celor de la România TV! Finanţatorul campioanei a criticat atitudinea preşedintelui...
13.03.2014 | 10:00
Bomba RTV Primul interviu cu BECALI din inchisoare
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vorbit pentru prima oară de cînd se află în puşcărie. El a acordat un interviu telefonic celor de la România TV! Finanţatorul campioanei a criticat atitudinea preşedintelui României, Traian Băsescu, şi cere clemenţă pentru a putea petrece timp cu familia sa.

Îmi cer iertare pentru tonalitate, dar este vocea durerii din inima şi sufletul meu. Un bărbat care 11 luni a fost luat din casa lui şi care nu şi-a văzut nevasta, mama de 84 de ani şi cei trei copii. Cu smerenie, cu dragoste şi cu respect, pentru că mereu sînt atent la declaraţiile domnului preşedinte Traian Băsescu, aşa cum domnia sa a spus aseară în interviu că dacă jurnaliştii au un minim respect pentru statul de drept să citească legea graţierii, aşa îl rog şi eu, cu mare stimă şi cu mare respect, din inimă îl rog, să pună un consilier să deschidă şi să citească legea executării pedepsei la regimul deschis, la recompense, şi să vadă că eu aveam dreptul la 30 de zile în sânul familiei. Nu mi s-a dat o zi. Domnul preşedinte este mediator între stat şi societate. Poate am devenit şi eu un om mai smerit. Condamnat în dosar pentru schimbul de terenuri nu comentez hotărârea, dar spun doar atât: cine este hoţul atât de mare infractor care să fure 600.000 de euro şi să dea 30 de milioane de euro cadou la alţii? Cel mai important este faptul că eu am executat jumătate din pedeapsa dată în . Spun cu mâhnire. În fiecare zi, familia mea a fost terorizată cu ştiri: Becali a slăbit 19 kg- n-am slăbit 19 kg, Becali paralizează. Nu am paralizat încă. Dacă tot s-a vorbit, de ce nu mi s-a dat dreptul, aşa cum prevede legea românească, la 5 zile sau la 10 zile să vin să-mi iau familia în braţe, să-mi iau mama în braţe, să o sărut şi să plec să-mi execut pedeapsa? Este vocea suferinţei a unui bărbat care este batjocorit“, a spus Becali pentru RomâniaTV.

ADVERTISEMENT

Vezi VIDEO:

Loading the player…
Loading the player…

Sursă: România TV

Patronul Stelei şi-a continuat nemulţumirile şi dezvăluie, din spatele gratiilor, că a suportat costurile unor drame ale colegilor deţinuţi. “Pe cine deranjez dacă am executat un an din pedeapsă să mă duc să fac un an din pedeapsă şi să vin după 4-5 luni să execut pedeapsa? Cui să fac eu rău sub pază şi de ce? La regimul meu, regim deschis, poţi să pleci singur şi la teatru, liber fără pază. Mă ţin ca un sălbatic, nu mă lasă nici să văd oameni! Dacă eu mă pot duce la doctor fără pază, cum spune legea, cum să mă operez cu pază? Respectaţi legea! Poate Dumnezeu m-a adus aici ca să văd oameni care au făcut doi ani, trei ani de puşcărie, le-au murit părinţii. Vin lângă mine plângând. Le-am înmormântat eu părinţii. Aveau trei ani de puşcărie şi nu le-au dat o zi. Le-a murit părinţii de dor. “Nu am nevastă, nu am mamă, nu am copii, nu am nimic. Eu ca să am ceva trebuie să închid ochii şi să.mi aduc aminte de chipul fetelor mele, de chipul nevestei mele, de chipul mamei mele. Nu am nimic pe pământul asta! M-aţi făcut un sălbatic şi un vagabond, fără nimic pe lume! Nu mai pot tăcea la infinit! Dacă taci la infinit eşti complice la ce se întâmplă în ţara ta. Nu am nevastă, nu am mamă, nu am copii, nu am nimic. Eu ca să am ceva trebuie să închid ochii şi să-mi aduc aminte de chipul fetelor mele, de chipul nevestei mele, de chipul mamei mele. Nu am nimic pe pământul asta! M-aţi făcut un sălbatic şi un vagabond, fără nimic pe lume! Nu mai pot tăcea la infinit! deacă taci la infinit eşti complice la ce se întâmplă în ţara ta. Îi spun domnului preşedinte: domnule preşedinte, jumătate din pedeapsă am executat-o! Nu cred eu că dumneavoastră credeţi că eu sunt sechestrator cum aţi văzut la televizor. Graţierea a cerut-o familia mea, acum o cer şi eu verbal. Eu nu sunt în măsură şi nici nu vreau să comentez eu despre Gică Popescu pentru că omul face fiecare ce-i place. El a fost orgolios şi a zis: refuz graţierea. Eu ca să-mi văd familia mea, mama mea şi fetele mele, eu cum să fac un gest de orgoliu şi să refuz graţierea? Eu o cer de o sută de ori. Cred că mi-o va da până-n Paşte.Îl rog pe preşedinte să-mi dea o audienţă să-i explic ce se întâmplă în puşcăriile din România. Nu te educi la puşcărie. Este vocea durerii din inima mea. Ce înseamnă asta? Cum se numeşte aşa ceva? Îi transmit asta primului-ministru: am avut creştere economică de 3,5 %, Dumnezeu ne-a văzut, dar vă spun că până nu se va face dreptate, nu se vor alătura vouă celelalte. Ce se întâmplă în puşcăriile din România este inadmisibil“, a încheiat patronul Stelei.

VEZI VIDEO:

Loading the player…

Sursă: România TV