Nicio categorie

Primul interviu al lui Ferguson după retragere

Sir Alex Ferguson a oferit primul interviu de cînd s-a retras de la cîrma grupării Manchester United, pentru postul de televiziune MUTV. "Sir Alex" n-a evitat nici un răspuns, nici despre forma...
Autor: Adrian Căpriţă | 20.09.2013 | 12:44
Primul interviu al lui Ferguson după retragere

Sir Alex Ferguson a oferit primul interviu de cînd s-a retras de la cîrma grupării Manchester United, pentru postul de televiziune MUTV. “Sir Alex” n-a evitat nici un răspuns, nici despre forma lui Rooney, nici despre eşecul cu Liverpool şi nici despre urmaşul său, David Moyes.

“M-a încîntat jocul cu Swansea, însă am fost dezamăgit de prestaţia echipei cu Liverpool. Nu cred că a greşit Moyes, echipa nu a mers. În schimb, David a ştiut să aşeze echipa în meciul cu Crystal Palace şi s-a văzut acest lucru”, a declarat scoţianul despre ultimele meciuri.

Sir Alex Ferguson a avut numai cuvinte de laudă despre atacantul Rooney : “Wayne a fost fanstastic marţi, l-am urmărit cu plăcere. Este o bucurie pentru club că a revenit la forma care l-a consacrat.”

Scoţianul a dezvăluit cine sînt stîlpii echipei: Cel mai important este ca Nemanja Vidic să rămînă în formă. Cu van Persie şi Rooney în teren este foarte uşor să cîştigi meciul, iar Valencia contibuie foarte mult la jocul ofensiv al formaţiei. De asemenea, De Gea se maturizează şi este un plus pentru că oferă siguranţă. Foarte mulţumit sînt şi de jocul lui Evra, dar şi al lui Carrick. Per total, sînt foarte multe plusuri în jocul echipei”.

“Sir Alex” spune s-a obişnuit cu viaţa de pensionar: “Îmi place. Evident sînt lucruri care îmi plac şi lucruri care îmi lipsesc. Cîteodată îmi e dor de atmosfera din vestiar şi de glumele de la antrenamente, cît şi relaţiile de prietenie legate cu staff-ul tehnic. Ce nu îmi lipseşte sînt conferinţele de presă de vineri, care erau transmise la nesfîrşit toată ziua. Sînt relaxat şi convins că m-am retras la momentul potrivit.”

Ferguson a mai declarat că va pleca în Statele Unite ale Americii la sfîrşitul acestei săptămîni pentru alte investigaţii medicale. “Au trecut 7 săptămîni de la intervenţia la şold şi am început să mă simt mai bine. Pot merge ca înainte, pot conduce, însă nu mai pot juca golf.”

Sir Alex Ferguson a fost antrenorul celor de la Manchester United timp de 28 de ani, perioadă în care a cîştigat de 13 ori campionatul, 3 Cupe ale Angliei, 10 Supercupe şi de două ori Liga Campionilor.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!