Life

Primul investitor de la Imperiul Leilor, la un pas de faliment. Ce a decis Monica Cadogan

Primul investitor de la Imperiul Leilor a fost la un pas de faliment. Ce a decis Monica Cadogan, femeia care a condus compania Vivre Deco până în toamna anului trecut.
08.05.2022 | 13:42
Primul investitor de la Imperiul Leilor la un pas de faliment Ce a decis Monica Cadogan
Primul investitor de la Imperiul Leilor, Monica Cadogan i-a cedat conducerea lui Călin Fusu. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Vivre Deco, compania ce a fost condusă de Monica Cadogan, primul investitor de la Imperiul Leilor, are probleme financiare. Cunoscut ca unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), Vivre Deco a înregistrat o pierdere de 84,7 milioane lei pentru exercitiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021, conform profit.ro. Pierderea uriașă este un efect al creșterii competitiei pe piața online, dar nu numai. Este și un efect al contracției pieței de e-commerce odată cu relaxarea interdicțiilor din pandemie și creșterea de costuri operaționale (materii prime, salarii, combustibil) generate de criza transportului din China și a  inflației.

Monica Cadogan, primul investitor de la Imperiul Leilor riscă să ajungă în faliment

Conform informațiilor oferite de sursa menționată, în urmă cu doi ani, compania condusă de Monica Cadogan, a avut un profit în valoare de 7,4 milioane lei. În 2021, ca urmare a pierderii înregistrate, societatea primului investitor de la Imperiul Leilor are capitaluri proprii negative în valoare de 65 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Dintre cele 9 țări în care este prezentă, România este cea mai importantă piață din punct de vedere al vânzărilor. Ea reprezintă 44% din cifra de afaceri din 2021. Ponderi semnificative au fost înregistrate și în Bulgaria –14.5%, Croația – 12.2% și Ungaria – 9.5%

Compania face eforturi

Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori. “Succesul nostru depinde de capacitatea acesteia de a achiziționa și de a reține clienții într-un mod rentabil. Am făcut investiții semnificative în atragerea de noi clienți și ne așteptăm în continuare la investiții semnificative pentru a achiziționa clienți suplimentari.

ADVERTISEMENT

Eforturile noastre de publicitate plătită sunt direcționate în principal în canale online, incluzând motoare de căutare, afișarea de reclame pe rețelele de socializare dar și pe TV/radio.

”Veniturile noastre pot scădea”

Aceste eforturi sunt costisitoare și pot să nu conducă la o achiziție rentabilă de clienți noi. Nu putem garanta că profitul net obținut de la clienții noi pe care ii achiziționăm va depăși în cele din urmă costul de achiziție al acestora.

ADVERTISEMENT

Dacă nu reușim să oferim o experiență de cumpărături de calitate, iar consumatorii nu percep că produsele oferite sunt de înalta valoare și calitate, este posibil să nu 19 putem atrage clienți noi conform planificărilor.

Dacă nu reușim să atragem clienți noi care plasează un număr suficient de comenzi pentru a ne dezvolta afacerea, s-ar putea să nu putem genera volumele necesare pentru a produce optimizari de volum, veniturile noastre nete pot scădea, iar activitatea noastră, situația financiară și rezultatele operaționale pot fi afectate semnificativ într-un mod negativ”, se arată în raportul companiei.

ADVERTISEMENT

Ce a decis Călin Fusu

Conducerea are în vedere ca activitatea să devină profitabilă pe termen mediu. Conducerea consideră că grupul își va continua în mod normal funcționarea, fără a intra în stare de insolvență sau reducere semnificativă a activității.

De remarcat că în toamna trecută, conducerea Vivre Deco a fost preluată de Călin Fusu. Acesta a înlocuit-o pe Monica Cadogan, primul investitor de la Imperiul Leilor, care a demisionat din funcție. Cu o participație de 67%, Fusu este acționarul majoritar al Neogen, companie care deține 50% din capitalul social al Vivre Deco.

Cine este Monica Cadogan

Mamă a patru copii, Monica reprezintă antreprenorul model care combină cu naturalețe rolul de părinte și cel de lider în afaceri.

În debutul showului, aceasta se caracteriza drept un maratonist și spunea despre ea că are talentul de a demonstra că nimic nu e imposibil atunci când ai un plan și îți dorești cu adevărat să îl duci la capăt.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres...
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres la începutul lui 2024
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de...
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de 60.000 de euro
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!