News

Primul iPhone cu încărcător USB-C nu a fost lansat de Apple! Cum a creat un amator acest telefon unic și funcțional

Apple refuză să schimbe portul Lightning cu un conector USB-C pe iPhone, însă un prim astfel de telefon a fost creat deja.
13.10.2021 | 15:07
Primul iPhone cu incarcator USBC nu a fost lansat de Apple Cum a creat un amator acest telefon unic si functional
ADVERTISEMENT

Apple se ambiționează să nu lanseze un iPhone cu încărcător de tip USB-C, cu toate că acesta este standardul spre care migrează întreaga industrie.

Compania s-ar putea vedea nevoită să facă această tranziție, cu toate că încă ține cu dinții de portul proprietar Lightning, folosit chiar și pentru cele mai noi telefoane din gama iPhone.

ADVERTISEMENT

Apple a adoptat acest conector odată cu lansarea iPhone 4, schimbând portul cu 30 de pini pentru Lightning, care are doar 8 pini.

Uniunea Europeană încearcă din răsputeri să oblige producătorii să adopte un standard comun, USB-C, iar asta s-ar putea întâmpla în următorii ani.

ADVERTISEMENT

Între timp, însă, există și inițiative proprii ale amatorilor de electronică.

Primul iPhone cu port USB-C, creația unui pasionat de electronică

Kenny Pi, un utilizator de YouTube, a reușit să modifice un iPhone X, astfel încât acesta să poată funcționa cu un conector USB-C.

Clipul este unul destul de scurt, însă este suficient pentru a dovedi că iPhone-ul nu doar are portul USB-C, ci și că acesta este complet funcțional. Telefonul e conectat la un laptop prin intermediul unui cablu clasic USB-C, iar iPhone-ul se încarcă și chiar este recunoscut de către laptop, pentru transfer de fișiere.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Kenni Pi spune că are în lucru și un videoclip mai lung, în care va detalia întregul proces de modificare a telefonului, arată androidauthority.com.

Din ce se vede în clipul pe care l-a arătat deja, este vorba de o muncă destul de complexă și de mare precizie pentru a putea schimba conectorul Lightning cu unul de tip USB-C.

ADVERTISEMENT

Decizia Apple de a se agăța în continuare de acest port proprietar este oarecum bizară. Asta deoarece multe alte produse ale companiei au integrat acest nou conector ,fie că vorbim de iPad-uri, laptopuri sau chiar căști.

Deși compania susține că limitează cantitatea de deșeuri electronice, mai degrabă încurajează oamenii să producă, într-un final, astfel de deșeuri. Simplul fapt că posesorii de produse Apple trebuie să folosească două cabluri diferite pentru telefon și pentru laptop este deja o problemă.

Mai devreme sau mai târziu, însă, Apple tot va face schimbarea, iar Uniunea Europeană este cea care va împinge compania să adopte, într-un final, portul USB-C pentru telefoanele iPhone.

ADVERTISEMENT
Tags: